Sångerskan Charlotte Perrelli sågar "Doobidoo". Hon vill sjunga hela låtar. Foto: Hoffman Elis
Sångerskan Charlotte Perrelli sågar "Doobidoo". Hon vill sjunga hela låtar.  Foto: Hoffman Elis

Charlotte sågar "Doobidoo"

Publicerad
Uppdaterad
Nu sågar kändisarna SVT:s populära "Doobidoo".
Stjärnorna menar att de inte får sjunga ut i programmet - och säger att alternativet "Så ska det låta" har högre status:
- Där får man sjunga mer hela låtar. Det är mer sångvänligt, säger Charlotte Perrelli till Expressen.
I kväll ser vi Lasse Kronér, 45, leda ”Doobidoo” för näst sista gången i år. Nu berättar kända artister som medverkat i både ”Doobidoo” och SVT:s andra musikunderhållning, ”Så ska det låta”, att de tycker att det sistnämnda anses som bättre för dem:
– I ”Så ska de låta” får man sjunga mer hela låtar, det är mer sångvänligt. Har man en stor hit för tillfället så vill de ofta att man gör den i programmet. I ”Doobidoo” är det mer snabba puckar vilket ju för tv-tittarna i och för sig kan vara jätteroligt men som artist så blir det ju inte hela låtar på samma sätt, säger Charlotte Perrelli.

”Mer busigt program”

Stefan Gunnarsson, känd som lagledare i ”Så ska det låta”, dyker i kväll upp som gäst i ”Doobidoo” – och även han är inne på samma spår:
– Jag gillar båda men tycker att ”Så ska det låta” är ett lite tyngre program. ”Doobidoo” är lite mer lättsam underhållning, medan det är en lite högre ambitionsnivå med ”Så ska det låta”. Det är väl ofrånkomligt att ”Så ska det låta” håller en lite högre statusnivå, säger han.
Lasse Kronér säger om kändisarnas jämförelser:
– ”Så ska det låta” har ju kört i 10 år nu och det är ingen mening för oss att efterapa det. Hela tanken är att ”Doobidoo” ska vara snabbare och ett mer busigt program.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag