Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Charlotte Perrellis tårar som tittarna inte fick se

Albin Lee Meldau bröt ihop i tårar i "Så mycket bättre" – och stöttades innan av kollegerna. Foto: TV4.
Christer Sjögren blev berörd och tårögd under sitt framträdande. Foto: TV4.
Christer Sjögren omfamnar Albin Lee Meldau efter sitt framträdande. Foto: TV4.
Charlotte Perrelli uppträdde för Albin Lee Meldau som bröt ihop i tårar. Foto: TV4.
Albin Lee Meldau. Foto: TV4.
Charlotte Perrelli. Foto: TV4.
1 / 7

Lördagens avsnitt av ”Så mycket bättre” blev en flodvåg av tårar och stormiga känslor.

Kvällens huvudperson, Albin Lee Meldau, berättade om sin mörka bakgrund – och både Charlotte Perrelli och Christer Sjögren stöttade artisten bakom kulisserna.

– Hans tårar fullkomligt sprutade och det var näst intill smärtsamt att se, säger Perrelli, och erkänner att hon började gråta när hon såg programmet.

I lördagens avsnitt av ”Så mycket bättre” var det Albin Lee Meldaus tur att få sina låtar tolkade av de andra deltagarna.

Den 30-åriga göteborgaren, som inför säsongspremiären var en doldis i det svenska folkets ögon, grät vid varje låt. 

Perrelli och Sjögrens tårar

De andra artisterna blev märkbart berörda när Albin Lee Meldau grät till deras tolkningar. Christer Sjögren fick tårar i ögonen och tittade upp mot taket i slutet av sitt framträdande, och Charlotte Perrelli berättar för Expressen att hon grät när hon i efterhand tittade på Albins reaktion.

– Jag blev otroligt berörd, framför allt över att Albin var så påverkad. Hans tårar fullkomligt sprutade och det var näst intill smärtsamt att se, säger hon.

Charlotte Perrelli berättar att artisterna stöttade Albin under inspelningarna, eftersom han bakom kamerorna uttryckte rädsla inför att bryta ihop.

– Vi alla kände med Albin. Jag upplevde att han var väldigt nervös inför sin dag. Redan innan sa han att han skulle bryta ihop om hans mamma eller någon han jobbat med skulle säga något. Albin hade nerverna utanpå kroppen redan innan, och var beredd på att det skulle bli en urladdning.

 

 

Perrelli stöttade Albin inför hans dag:

– Jag sa till honom att min största oro inför min dag var att sitta och storgråta med snor i hela ansiktet. Det kan kännas ovärdigt, samtidigt som det är äkta känslor.

Efter Christer Sjögrens framträdande omfamnade han Albin Lee Meldau utanför huset, och stöttade honom i känslostormen.

– Vi behöver det här just nu. Vi måste hålla ihop, sa Albin.

Albin Lee Meldaus mörka bakgrund

I programmet berättade Albin om sin dekadenta bakgrund i bandet Magnolia:

– Man festade mer och mer. Jag blev avstängd från Magnolia för att jag inte var nykter nog. Jag blev skitarg, men det var nödvändigt. Jag hade ingen ambition att bli känd, jag ville bara ha kul. Men det blev kanske för kul under alla dessa år, säger Albin och vänder sig till de andra artisterna:

– Det vet alla som sitter runt det här bordet; det är lätt att ”bänga” och supa bort det här. Det händer utan att du ens har förstått det.

 

 

Albin Lee Meldaus blickar sedan längre bakåt i barndomen – och minns att han var en pojke som tidigt valde fel väg i livet.

– Det var några tuffa år där. Det blir lätt så när man börjar väldigt tidigt. Jag var den där killen som tog sin första cigg i tvåan. Alla jag kände hade problem.

Albin Lee Meldaus: ”Glad att jag lever”

Göteborgaren berättar att han tidigt bevittnade alkohol- och narkotikamissbruk i sina bekantskapskretsar, och att han på senare år avstår alkohol i för stora mängder. Anledningen är att det lätt blir för mycket, menar han:

– Jag är glad att jag lever. Alla som känner mig vet att när det slår på så finns det ingen återvändo.

Albin förklarar att han inte är absolutist, men att han har lämnat livet där alkoholen spelar huvudrollen. Han uttrycker även tacksamhet till bandet som sa ifrån genom att kicka honom:

– Jag är tacksam för att de satte mig på plats, annars hade jag inte suttit här. Om jag inte hade fått den chansen hade jag kanske inte levt.

Artisternas tillrättavisning 

Utanför inspelningarna fick artisterna ibland tillrättavisa Albin:

– Albin är en extremt ärlig och skön människa – som pratar väldigt mycket. Vi kunde säga till honom att ”nu räcker det, nu får du vara tyst och släppa in någon annan”, berättar Charlotte Perrelli och skrattar. 

– Då kunde jag känna en moderskänsla. Det var så ärligt, det tog inte slut. Han har så mycket att säga. Jag tycker att det blir fint. Han känns väldigt oförstörd.