Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Charlotte Perrellis räddning – efter att jobben försvann

Kalendern blev tom för Charlotte Perrelli när pandemin slog till.
Berättar om det omtumlande året i ny dokumentär.
Foto: discovery+
Perrelli på scenen – så som fansen är vana att se henne.
Foto: SVEN LINDWALL

När pandemin slog till i Sverige blev Charlotte Perrellis kalender tom. 

Men plötsligt en dag fick hon ett mejl – som fick gnistan att tändas igen. 

– Jag hade lovat mig själv efter förra gången att nu ska jag inte vara med fler gånger, men nu sitter jag lik förbannat här igen, säger hon i den nya dokumentären ”Charlotte Perrelli - Året som förändrade allt”. 

Charlotte Perrelli, 46, var van att jobba i 120. Tv-framträdanden, konserter och företagsgig avlöste varandra. Men när regeringen införde de första hårda coronarestriktionerna i mars – blev kalendern plötsligt tom. 

I discovery+-dokumentären får tittarna nu följa Eurovision-vinnaren under året som förändrade allt. 

– Sen corona kom in i bilden är jag helt ledig. Året är helt tomt. Det finns inga förfrågningar, det finns inga jobb, berättar hon i dokumentären. 

När pandemin slog till åkte hon och maken Anders Jensen, 44, till Åre tillsammans med barnen. Under en period satt familjen i karantän i deras hus på skidorten. Plötsligt fann sig den 46-åriga artisten i en situation hon inte var van vid. 

– Där uppe satt vi väldigt isolerade. Högstadiet stängde och de började studera på distans. Det var jättemycket arbete med det där. Jag kände ett tag att, ”herregud, nu har jag blivit mattant och lärare”. Allt blev superrörigt, säger hon och fortsätter:

– Och jag vet att alla har det så här och folk har det mycket värre. Men jag tycker att det har varit knepigt. 

När restriktionerna återigen blev hårdare till hösten fick Perrelli tänka om. Hon designade en egen klädkollektion och spendera många timmar om dagen på padelbanan. Men fortfarande fanns det något hos sångerskan som saknades. 

Mejlet från Melodifestivalen

Plötsligt en dag fick hon ett mejl som tände gnistan igen. Det var låtskrivarna Bobby Ljunggren och Thomas G:son som ville att Charlotte Perrelli skulle tävla i ”Mellon” 2021 med deras nya låt.

– Jag kände ganska snabbt när jag satte på låten att ”det här är skitbra”. 

– Så från att jag fem minuter tidigare hade suttit vid köksbordet och tyckt att ”äh jag vet inte vad som händer i framtiden, och jag inte intresserad av något heller.” Så kastade jag mig ut.  

Men att tacka ja till Melodifestivalen igen var inte självklart.

– Jag hade lovat mig själv efter förra gången att nu ska jag inte vara med fler gånger, men nu sitter jag lik förbannat här igen.

”Hatkärlek”till Mellon

Perrelli har tävlat i ”Mellon” fem gånger. År 1999 kammade hon hem hela ”Eurovision” med ”Take me to your heaven” och nio år senare vann hon i Sverige med låten ”Heroes”. Även om hon känner mycket tacksamhet inför musiktävlingen, finns det en oro hos sångerskan.

– Det är en hatkärlek utan dess like. 

– Jag älskar de här sammanhangen. Samtidigt är det otroligt jobbigt. Man blir väldigt utsatt och omskriven. Det handlar väldigt sällan om musiken, det handlar oftast om mig som privatperson. Många känslor rörs upp i dessa sammanhang, säger hon i dokumentären.

Charlotte Perrelli - Året som förändrade allt kan streamas från söndag 31 januari på discovery+

Perrelli berättar om mörka tiden – fick missfall: ”En sån chock”

Charlotte Perrellis resa till fyrbarnsmamma var inte enkel. Efter tio missfall lyckades hon bli gravid med sitt yngsta barn, Alvin, 2.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.