Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Charlotte Perrellis oro efter nya beskedet: ”Hopplöshet”

Charlotte Perrelli är en i raden som har tröttnat på regeringens hantering i frågan kring kultur och idrott.
Foto: LASSE SVENSSON
På Instagram Charlotte Perrelli orättvisan att köpcentrum får hållas öppna – samtidigt som konserthus och teatrar är stängda.
Foto: Instagram
Charlotte Perrelli saknar att underhålla.
Foto: OLLE SPORRONG

Pandemin har slagit hårt mot kulturbranschen och i veckan meddelade regeringen att publikgränsen kommer vara oförändrad 50. 

På Instagram pekar artisten Charlotte Perrelli, 46, på orättvisan att köpcentrum får hållas öppna – samtidigt som konserthus och teatrar är stängda. 

”Jag känner väl som alla andra artister och idrottsmän just nu. En hopplöshet inför det faktum att vi behandlas olika”, skriver artisten i ett meddelande. 

Charlotte Perrelli är en i raden som har tröttnat på regeringens hantering i frågan kring kultur och idrott. I ett känslosamt inlägg på Instagram pekar hon på orättvisan att Mall of Scandinavia och Ullared får vara öppet, samtidigt som konserthus och teatrar måste hållas stängda. 

”Sådan katastrof! Ord känns helt överflödiga..... det känns bara så tomt och vääääldigt längesedan. På riktigt ledsen.”, skriver hon i inlägget. 

För Expressen väljer hon att utveckla sitt resonemang från Instagraminlägget. Hon står fast vid att hon tycker att kultursektorn och idrotten blivit orättvist behandlade under pandemin.

”Jag vet inte var jag ska börja.... Jag känner väl som alla andra artister och idrottsmän just nu. En hopplöshet inför det faktum att vi behandlas olika. Det är ju där skon klämmer.”

Inte stått på scenen på sju månader

För många artister är det mer än ett halvår sedan fick stå på scenen – så även för Charlotte Perrelli. Hon har inte gjort några framträdanden på sju månader. Schlagerstjärnan tror att man skulle kunna öppna teatrar och konserthus utan att tumma på säkerheten. 

”Vi skulle kunna säkra samma säkerhet som när folk besöker en restaurang, även om vi står upp och sjunger. Känns helt overkligt att det gått 7 månader sedan vi fick underhålla. Jag sitter självklart lugnt i båten och rider ut denna pandemi men det är knäckande att se kolleger, en efter en bryta ihop, sadla om och skaffa sig nya jobb.”

”Håller på att gå förlorad”

I torsdags beslutade regeringen att inte höja publikgränsen för kultur- och idrottsevenemang från 50 personer till 500, som man hade hoppats kunna göra. Samtidigt får restauranger och Finlandsbåtar sedan några dagar arrangera konserter för fler än 50 personer. 

Perrelli är rädd att kulturen kommer gå förlorad i spåret av pandemin.

 ”Extremt tufft när folk får gå ifrån sina hem. Hade det varit lika villkor som gällde för alla så hade det varit enklare att förlika sig med tanken. Nu känns det mest orättvist att all kultur i vårt land håller på att gå förlorad.”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.