Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Charlotte Perrellis oro – blottar sitt innersta

Charlotte Perrelli och maken Anders Jensen fick sitt andra gemensamma barn för drygt två månader sedan. Sedan tidigare har artisten två barn.
Foto: JARI KANTOLA / STELLA PICTURES
Charlotte Perrelli
Foto: JENS CHRITIAN / EXPRESSEN/KVÄLLSPOSTEN
Charlotte Perrellis turné startar den 30 januari Stockholm
Foto: STINA STJERNKVIST/TT / TT NYHETSBYRÅN
Charlotte Perrelli.
Foto: OLLE SPORRONG
Charlotte Perrelli.
Foto: SVEN LINDWALL
Charlotte Perrelli.
Foto: ANNA-KARIN NILSSON / ANNA-KARIN NILSSON EXPRESSEN
Charlotte Perrelli.
Foto: ANNA-KARIN NILSSON / ANNA-KARIN NILSSON EXPRESSEN
1 / 8

Charlotte Perrelli beger sig ut på turnén ”Flickan från Småland”, enligt artisten kommer det att bli det mest personliga hon har gjort på scen.

Under konserten delar Perrelli med sig av både musik, glädjeämnen och sorger från sitt liv – och hon är beredd på att det blir känslosamt.

– Hur fan ska jag kunna förmedla det här på scenen utan att bryta ihop? säger hon.

Charlotte Perrelli, 44, ger sig i slutet av januari ut på konserthusturnén ”Flickan från Småland” – en sammanfattning av Charlottes liv i musikalisk form.

Inom loppet av en månad gör Charlotte 19 konserter runtom i landet, något som kräver omfattande planering. Fyrabarnsmammans yngste son Alvin är bara två månader och kommer följa med på allt. Maken Anders Jensen, 41, dyker upp när han är ledig och följer med på helger.

– De större barnen kommer hänga med när de inte har skola, om de vill och tycker det är kul. Ingen blir lämnad åt sitt öde, säger Charlotte. Charlotte Perrelli: ”Öppnar mitt hjärta”

Turnén har samma namn som självbiografin som släpptes i höstas, ”Flickan Från Småland”. Där berättade Charlotte om sin händelserika karriär. Men även om framgångarnas baksida med hårt slit, motgångar och svårigheter i privatlivet.

Om det var en prövning att vara personlig i bokform, så är det en ännu större utmaning att stå framför publik och öppna sig. Charlotte tror att det kommer bli känslosamt.

– Det är svårt att ställa sig på scenen i den sårbarheten. Jag känner det nu under repetitionerna, hur fan ska jag kunna förmedla det här på scenen utan att bryta ihop? Jag får öva mig om och om igen, det ligger så nära och är så svårt. Jag öppnar inte mitt hjärta allt jag kan så ofta, man skakar av saker och pratar på ett ytligt sätt utan att gå in på djupet, säger hon och tillägger:

– Det kommer också blir roliga grejer och anekdoter. Det är inte så att folk kommer sitta och gråta i flera timmar, utan det blir både och. Jag är taggad.

Charlotte Perrelli: ”Har bitit ihop för att orka”

Sångerskan säger att hon aldrig tidigare har fått så mycket positiv respons som när hon släppte sin självbiografi.

– Många har nog tänkt “Gud vad lätt hon har det i livet, oj vad glammigt allt är”. Men när de läser de boken får de en helt ny bild av hur hårt jag jobbat för att hålla upp den fasaden, och varför jag har gjort det. Jag har inte ens förstått själv varför jag varit så mån om att alltid ha ett leende på läpparna och inte klaga, säger hon och fortsätter:

– I efterhand tänker jag att det var jävligt tufft. Men i stundens allvar är man tvungen att bita ihop för att orka. Det blir ens sätt att hantera det, att tränga ute de värsta känslorna.

Att sammanfatta sitt liv med bok och turné beskriver Charlotte som ”läkande och nyttigt”.

– Det har varit terapi för mig. Nu kan jag sätta punkt för det som varit. Jag vet varför saker har blivit som de blivit. Det tog några år att lära känna mig själv, nu är jag där.


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.