Charlotte Perrellis knep med maken – för hälsan

Ur arkivet: Perrelli vidare till final – makens stöd: ”Världsklass”.
Makarna Anders Jensen och Charlotte Perrelli spelar båda padel.
Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / KARIN TÖRNBLOM TT NYHETSBYRÅN
Charlotte Perrelli har som många andra artister haft det knapert med jobb under coronapandemin.
Foto: OLLE SPORRONG

Träningen har hjälpt Charlotte Perrelli, 46, att hålla de negativa tankarna borta under pandemin.

Tiderna i padelhallen styr numera veckoplaneringen.

– Jag är lite rädd för att trilla ner i hålet och bli deprimerad, säger hon i podden ”Hälsorevolutionen”.

Artisten Charlotte Perrelli har skrivit tränings- och hälsoböcker och ägnar många timmar i veckan åt att hålla huvud och kropp i trim. Nu under viruskrisen har det där blivit än viktigare.

– Som mitt liv ser ut i normala fall så jobbar jag extremt mycket. Det har jag valt själv eftersom jag tycker om att jobba mycket och älskar mitt jobb. Men eftersom situationen ser ut som den gör har alla artister fått stryka på foten. Så då jobbar jag, med få undantag, ingenting med det, säger hon i ”Hälsorevolutionen” med vetenskapsjournalisten och biologen Maria Borelius samt förläggaren Carina Nunstedt.

”Lyfter hela mitt liv”

Scenuppdragen lyser med sin frånvaro. Bortsett från ”Melodifestivalen”, ett par tv-jobb och arbetet med klädkollektionen har Charlotte Perrelli ägnat en stor del av sin tid åt träning det gångna året.

– Jag fokuserar på det för att må bra. Jag är lite rädd för att trilla ner i hålet och bli deprimerad av att inte ha något att göra och inte känna mig viktig och betydelsefull.

Hon berättar i ”Hälsorevolutionen” att hon i grund och botten är en periodare med träningen. Ibland känns det bara tråkigt.

– Sedan kommer det perioder då jag känner att det lyfter hela mitt liv. Nu känner jag att jag skulle må jätterisigt om jag i stället hade den där timmen för mig själv.

Tider med egen tränare

Och när hon kör, då kör hon rejält.

En slump gjorde att hon testade padel tillsammans med några vänner.

– Ingen hade någon bollkoll, riktiga sopor allihop. Men vi blev så bitna ganska fort. När det var som mest intensivt spelade jag fyra timmar om dagen. Det var under flera månader, säger Charlotte Perrelli i podden.

– Jag är verkligen ingen stjärna på att spela padel men jag kämpar så att det glöder. Jag är så mycket bättre än när jag började. Det är så enormt mycket teknik. Jag tycker att det är så roligt att få utvecklas i det.

Både hon och maken Anders Jensen, 44, spelar.

Nu har hon en stående padeltid tillsammans med egen tränare fyra dagar i veckan. Ska hon på exempelvis på en fotografering eller manikyr planerar hon in det utifrån padelpassen. 

– Jag mår bra av det. Det finns inga dagar som jag mår så bra som när jag har tränat.

”Fatta att jag har varit med i fyra decennier”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.