Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Charlotte Perrelli inlagd på sjukhus

Charlotte Perrelli.
Foto: JENS CHRITIAN / EXPRESSEN/KVÄLLSPOSTEN
Charlotte Perrelli.
Foto: SVEN LINDWALL

Charlotte Perrelli har drabbats av graviditetskomplikationen Vasa Previa, och kommer tvingas föda med kejsarsnitt.

Nu har artisten lagts in på sjukhus, för att försäkra sig om sitt och barnets hälsa.

"Det stämmer att Charlotte är inlagd på sjukhus för observation" skriver Perrellis manager Joakim Jordansson i ett sms.

Högaktuella Charlotte Perrelli är gravid med sitt fjärde barn, det andra med maken Anders Jensen.

Men tidigare under hösten fick den höggravida artisten veta att hon har graviditetskomplikationen Vasa Previa, vilket betyder att navelsträngen ligger fel och förhindrar naturlig födsel.

Tillståndet gör att Charlotte Perrelli måste föda med kejsarsnitt för att inte riskera både sitt och barnets liv.Att artisten lider av Vasa Previa gör också att hon löper risk att drabbas av blödningar, som skulle försätta henne i livsfara. Tidigare har Perrelli berättat att hon bor så pass nära ett sjukhus att det har känts okej att gå hemma och vänta på förlossningen.

Charlotte Perrelli inlagd på sjukhus

Men nu har Charlotte Perrelli blivit inlagd på sjukhus för observation, för att läkarna ska kunna försäkra sig om att det blir en säker förlossning, och för att kunna ingripa snabbt om hon skulle drabbas av en farlig blödning. Med anledning av tillståndet har Perrelli också tvingats ställa in sin tv-medverkan i både "Skavlan" och "Hellenius hörna".

”Det stämmer att Charlotte är inlagd på sjukhus för observation. Hälsar att hon under omständigheterna mår bra. Av samma anledning har vi bokat av alla hennes åtaganden, däribland de tv program du nämner” bekräftar managern Joakim Jordansson i ett sms.

Charlotte Perrelli är högaktuell med både sin medverkan i "Så mycket bättre", som spelades in i början av sommaren på Gotland, och sin biografi "Flickan från Småland". I början av nästa år väntar en stor konserthusturné i hela landet – 20 år efter vinsten i Eurovision song contest med "Take me to your heaven".


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.