Charlotte Perrelli berättar hemligheterna i ny biografi

”Jag är inte ute efter att hänga någon, såra någon eller hämnas på någonting”, säger Charlotte Perrelli.
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG
Charlotte Perrelli
Foto: STINA STJERNKVIST/TT / TT NYHETSBYRÅN

2008 var ett skakigt år för Charlotte Perrelli. En otrohetsskandal där Nikola påstods ha varit otrogen briserade, hon bestämde sig för att skiljas och skulle samtidigt tävla i Eurovision Song Contest. 

Nu berättar sångerskan allt om den tuffa skilsmässan och hemligheterna i sin biografi. 

– Jag utelämnar ingenting, säger Perrelli. 

Belgrad, maj 2008. Tre dagar före finalen i Eurovision Song Contest briserar den otrohetsaffär Charlotte Perrelli, 36, en tid har misstänkt sin make Nicola Perrelli för. Helt fel tillfälle för det svenska hoppet som redan stod under stor press, det blev kaos inombords.

- Under en period var jag helt galen av ilska. Jag har aldrig varit så arg tidigare i mitt liv. Jag bytte lås på huset, har hon tidigare berättat för tidningen Yourlife.

Till hösten släpper Charlotte Perrelli självbiografin “Flickan från Småland” – och hon kommer att berätta allt. 

– Jag utelämnar ingenting, det hade varit konstigt att göra. Samtidigt är det här mina ord och min berättelse. Det är jag också väldigt tydlig med.

– Jag är inte ute efter att hänga någon, såra någon eller hämnas på någonting. Mitt fokus ligger på att berätta om mitt liv.


LÄS MER: Perrellis drastiska beslut efter livshotande dramat 


Boken fungerar som terapi

Jobbet med den nya boken har fungerat lite som terapi, en läkande process för Charlotte Perrelli. 

– Men när man går igenom det så djupt, allt från att man är riktigt liten upp till dagens ålder och går igenom både svårigheter och saker som har varit fantastiska så blir det läkande. Det har varit en jobbig resa men också väldigt intressant. Det har varit brokigt för mig även om en del kan tro att det har varit väldigt enkelt.

Tror du att någon kommer bli sur när de läser boken?

– Nej jag tror inte det. Mycket är ju preskriberat i dag. Och det är inte så att jag kommer med några nya hemska avslöjanden och är dum på något sätt så jag tror inte att någon kommer känna sig trampad på tårna. Jag hoppas i alla fall inte det för det är inte tanken.


LÄS MER: Charlotte Perrellis stora tragedi – med maken 


”Som en saga”

2015 gifte sig Charlotte Perrelli med den nya kärleken Anders Jensen. 

– Charlotte och Anders, deras kärlek och generositet känner inga gränser. Det är som en saga att få vara med om det här, sa vännen och kollegasn Jessica Andersson då till Expressen. 

“Flickan från Småland” har skrivits tillsammans med Martin Svensson (känd för hitlåten “(Du är så) Yeah yeah wow wow”) och Leif Eriksson, en författarduo som bland annat skrivit självbiografier om Johannes Brost, Alexander “The Mauler” Gustafsson och Samantha Fox.

Expressen har varit i kontakt med Nicola Perrelli som avböjer att kommentera i nuläget.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.