Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Charlotte Perrelli berättar allt i sin nya självbiografi

Charlotte Perrelli.Foto: STINA STJERNKVIST/TT / TT NYHETSBYRÅN
Charlotte Perrelli.Foto: SVEN LINDWALL
Charlotte Perrelli och maken Anders Jensen.Foto: OLLE SPORRONG

Bråket med Wizex, skilsmässan från Nicola, missfallen och framgångarna.

I sin kommande självbiografi berättar Charlotte Perrelli, 43, allt om sitt liv.

– Det har varit lite terapi, säger sångerskan.

Charlotte Perrelli, nyss hemkommen från Eurovision Song Contest i Lissabon där hon stöttade Benjamin Ingrosso, har ett hektiskt år framför sig.

I höst släpper sångerskan sin självbiografi, ”Flickan från Småland”, är med i TV4-programmet ”Så mycket bättre” och ger sig ut på en turné som bygger på boken och vars manus skrivs av Edward af Sillén.

– För mig har det här varit lite terapi. Det har varit en läkande process, säger Charlotte Perrelli.

 

LÄS MER: Charlotte Perrellis och makens svåra sorg 

 

”Flickan från Småland” har skrivits tillsammans med Martin Svensson (känd för hitlåten ”(Du är så) Yeah yeah wow wow”) och Leif Eriksson, en författarduo som bland annat skrivit självbiografier om Johannes Brost, Alexander ”The Mauler” Gustafsson och Samantha Fox.

– De har kunnat sätta ord på saker jag inte visste om mig själv. Boken är både så att man kan sitta med en tår i ögat och skratta. Jag hoppades på att folk kommer tycka att den är spännande.

Har du lärt dig något nytt om dig själv?

– Ja verkligen och det hade jag aldrig väntat mig. Jag har grävt i så mycket material och kommer också att bjuda på extremt många privata bilder.

Är det något särskilt du tänker på när du säger att det har varit en läkande process?

– Nej, inget specifikt. Men när man går igenom det så djupt, allt från att man är riktigt liten upp till dagens ålder och går igenom både svårigheter och saker som har varit fantastiska så blir det läkande. Det har varit en jobbig resa men också väldigt intressant. Det har varit brokigt för mig även om en del kan tro att det har varit väldigt enkelt.

Charlotte Perrelli berättar allt

I boken kommer Charlotte Perrelli bland annat att berätta sin sanning om bråket med Wizex, skilsmässan från Nicola Perrelli och de missfall som hon och maken Anders Jensen drabbats av.

– Jag utelämnar ingenting, det hade varit konstigt att göra. Samtidigt är det här mina ord och min berättelse. Det är jag också väldigt tydlig med.

– Jag är inte ute efter att hänga någon, såra någon eller hämnas på någonting. Mitt fokus ligger på att berätta om mitt liv.

Tror du att någon kommer bli sur när de läser boken?

– Nej jag tror inte det. Mycket är ju preskriberat i dag. Och det är inte så att jag kommer med några nya hemska avslöjanden och är dum på något sätt så jag tror inte att någon kommer känna sig trampad på tårna. Jag hoppas i alla fall inte det för det är inte tanken.

– Framför allt så handlar det om min drivkraft, mitt sätt att ta mig fram, min uppväxt, vad som formade mig till den drivna människa som jag har blivit och svårigheter som finns i alla familjer. Det är mer sådana saker än vad det handlar om att jag ska kasta skit på någon i nutid. Jag har inte valt att göra en sådan typ av bok.

 

LÄS MER: Här är Charlotte Perrellis miljoner 

 

Siktar ni på internationell lansering?

– Ja, den ska översättas till engelska till att börja med.

Kommer du tjäna mycket pengar på den tror du?

– Ingen aning, det beror på hur mycket den säljer. Men det är inte min mission med det här men det är kul om det blir en succé, finns det ett intresse för boken finns det ett intresse för turnén. Allt hänger ihop. Men drivkraften är inte att jag ska tjäna massa pengar på den.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.