Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Charlotte Perrelli: ”Alla tycker att jag har en bra låt”

Därför ställer Perrelli upp i Melodifestivalen
Den här gången gillar hela familjen artistens låt.
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Familjen.
Foto: JOHAN JEPPSSON / IBL
Anders Jensen och Charlotte Perrelli.
Foto: Karin Törnblom / TT NYHETSBYRÅN
Melodifestivalen 2019.
Foto: OLLE SPORRONG

Schlagerdrottningen Charlotte Perrelli är en av årets artister i Melodifestivalen.

Med två segrar i bagaget på totalt fyra försök är hon en av tävlingens mest rutinerade deltagare.

Men det stoppar henne inte från att känna av pressen.

– Det är klart att man är lite nervös men det gäller att man är modig, säger Perrelli.


När du har läst hela texten får du gärna dela med dig av tankar och kommentarer i fältet längst ner.

Charlotte Perrelli är en av artisterna i Melodifestivalen 2021. Det stod klart under onsdagen efter SVT:s presentation. Men vägen hit har varit långtifrån glasklar för 46-åringen.

– Hade någon frågat mig för ett halvår sedan hade jag aldrig trott att jag skulle vara med, men jag knockades av låten, och så blir det ibland, när allting känns rätt, säger Perrelli.

Hon kommer att uppträda med låten ”Still young”, som är skriven av Thomas G:son, Bobby Ljunggren, Erik Bernholm och Charlie Gustavsson, och enligt Perrelli är det den enda anledningen till att det blev någon medverkan för hennes del.

– När jag fick höra låten så kände jag: ”jävlar, det här är ju en riktig låt”. Jag kände att jag var tvungen att ringa upp dem, det räckte inte med att skicka ett sms för det var så bra. Jag kände på en sekund att det här fungerade för mig. 

Hade det inte varit för låten hade det inte blivit något?

– Nej inte alls, jag var inte alls taggad. Konstiga tider, jag har varit hemma jättemycket, jag har inte jobbat någonting. Det var enbart låten som kickade i gång mig, lite som det var 2008 när Krister spelade upp ”Hero” för mig.

Barnens kritik: ”Har du fått hjärnsläpp?”

Faktum är att det inte bara är Charlotte Perrelli själv som tycker låten är bra. Hemma har också familjen, men framför allt barnen, gett sitt godkännande.

– Alla tycker att jag har en bra låt, och det är väldigt skönt. Det har funnits gånger då barnen har tyckt: ”på riktigt, har du fått hjärnsläpp eller? Varför ställer du upp med den här låten, det kommer aldrig funka.” Men i år tycker alla att jag har en bra låt och det gör det lite lättare. 

Det blir din femte ”Mello”. Är du nervös?

– Ja, det är man alltid. När man kastar sig ut så gör man det med hull och hår och med öppet hjärta. Man blir bedömd på hur det ser ut, hur det låter, val av låt, allt. Det vet man om innan och det är man tvungen att acceptera, för det är spelets regler, men det är klart att man är lite nervös men det gäller att man är modig, säger hon och fortsätter: 

– Jag är så etablerad att jag vet att det inte alltid är låten som styr. Det kan vara så att folk vill ha en ballad i år, eller en kille, eller någon som är yngre, säger Perrelli.

Här är alla klara artisterna i Melodifestivalen

Charlotte Perrelli

Eva Rydberg och Ewa Roos

Eric Saade

Danny Saucedo

Anton Ewald

Tess Merkel

Dotter

Mustasch

Jessica Andersson

Arvingarna

Paul Rey

Tusse Chiza

Sannex

Sami Rekik (från Medina) och Wahl (Från SödraSidan)

Julia Alfrida (Från talangtävlingen ”P4 nästa”)

The Mamas

Klara Hammarström

Alvaro Estrella

Lovad (med låt av Albin Johnsén och Mattias Andréasson)

Kadiatou Holm Keita

Efraim Leo

Lillasyster

Emil Assergård

Nathalie Brydolf

Frida Green

Elisa Lindström

Patrik Jean

Dansbandsdrottningen klar för Melodifestivalen

KOMMENTERA ARTIKELN

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Expressen möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till expressen.se. Expressen granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Läs mer om kommentering här.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.