Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Charlize Therons viktbråk – filmen nära att stoppas

Dagens tre största nöjesnyheter
Charlize Theron avslöjar det stora viktbråket inför filmen ”Monster”. Foto: GREGORY PACE/SHUTTERSTOCK / REX TT NYHETSBYRÅN
”Jag tror att finansiärerna faktiskt trodde att de i stort sett betalade för en het lesbisk film med mig och Christina Ricci”, säger Charlize Theron i The Hollywood Reporter.Foto: NINA WESTERVELT/WWD/SHUTTERSTOCK / NINA WESTERVELT/WWD/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Charlize Theron med Christina Ricci i ”Monster”. Theron belönades med en Oscar för hennes roll. Foto: FILMBOLAG
Christina Ricci och Charlize Theron i ”Monster”. Foto: FILMBOLAG SCANBOX

Charlize Theron belönades med en Oscar för hennes roll som seriemördaren Aileen Wuornos i ”Monster”.

Men filmen var nära att inte bli gjord, när finansiärerna började bråka över att Theron gick upp i vikt inför rollen.

– Jag tror att finansiärerna faktiskt trodde att de i stort sett betalade för en het lesbisk film med mig och Christina Ricci, säger Charlize Theron i The Hollywood Reporter.

Hon är känd som en av världens främsta skönheter. Så när skådespelerskan Charlize Theron, 44, totaländrade sitt utseende och gjorde sig ful för filmen ”Monster” var det många som höjde på ögonbrynen.

I en intervju i pappersversionen av The Hollywood Reporter avslöjar Theron att filmen var nära att inte bli gjord alls, på grund av bråk med finansiärerna.

– Jag började hålla på med att produktion med ”Monster”, och det blev så att jag kände att jag behövde skydda debutregissören Patty Jenkins, som egentligen tog en stor risk. Karaktären är väldigt ovanlig, säger Charlize Theron i The Hollywood Reporter.

”Trodde de betalade för het lesbisk film”

I ”Monster” våldtas Aileen Wuornos, och börjar mörda män som hämnd. Samtidigt är hon tillsammans med Christina Riccis karaktär Sellby Wall, något som gjorde att finansiärerna bakom filmen fick ett annat intryck om vad filmen skulle vara på.

– Från början när vi sökte finansiärer så blev det väldigt tydligt för mig att det fanns ett behov att jag tog för mig. Jag tror att finansiärerna faktiskt trodde att de i stort sett betalade för en het lesbisk film med mig och Christina Ricci.

– Eftersom jag visste vad Patty ville göra med det hela så visste jag att det skulle komma upp saker. Det blev många bråk.

När Charlize Theron påbörjade sin utseendeförvandling och gick upp i vikt för att bli mer lik Wuornos blev filmens finansiärer oroliga, och började bråka.

– Så fort jag började gå upp i vikt så ringde en av finansiärerna upp mig. Eller egentlige så var det hans fru som såg mig, och hon sa typ: ”Har du sett Charlize? Har du sett hur hon ser ut?”. Och jag fick ett telefonsamtal om typ: ”Vad är det som försiggår?”

Charlize Theron om nackdelarna med sitt utseende

Charlize Theron om nackdelarna med sitt utseende.