Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Charlie Gustafsson om kärleken: ”Vi har det bra”

Succéserien ”Vår tid är nu” avslutas med en julspecial.
Regissören Måns Herngren tillsammans med manusförfattaren Ulf Kvensler och huvudrollsinnehavarna Charlie Gustafsson och Hedda Stiernstedt.
Foto: CLAUDIO BRESCIANI / TT / TT NYHETSBYRÅN
Charlie Gustafsson som Calle Svensson Hedda Stiernstedt som Nina Löwander i ”Vår tid är nu”.
Foto: HENRIK JANSSON
Charlie Gustafsson.
Foto: CLAUDIO BRESCIANI / TT / TT NYHETSBYRÅN
Charlie Gustafsson och Hedda Stiernstedt tackar för sig efter tre säsongen och en specialsäsong med ”Vår tid är nu”.
Foto: CLAUDIO BRESCIANI / TT / TT NYHETSBYRÅN
Amy Deasismont och Charlie Gustafsson är sambor.
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL

Succéserien ”Vår tid är nu” avslutas med en specialsäsong.

Huvudrollsinnehavaren Charlie Gustafsson, 28, lämnar nu drömrollen bakom sig och satsar vidare med nya projekt – och på kärleken med Amy Deasismont, 28.

– Vi har det bra, säger han.

Charlie Gustafsson har som många andra skådespelare haft ett ovisst år på grund av coronapandemin. Men fram tills att regeringen kom med nya hårdare restriktioner för ett tag sedan har han i höst stått på teaterscenen.

– Så jag har spelat mycket och jobbat mycket. Och så har jag satt i gång med en ny inspelning. Så det görs ändå saker trots allt, säger han.

Mest känd är han för sin roll som Calle Svensson i SVT:s drama ”Vår tid är nu”. Där har han tillsammans med Hedda Stiernstedt – och hennes Nina Löwander – charmat tittarna.

”En väldigt fin och lyxig miniserie”

Nu avslutas serien med en kortare specialsäsong med premiär på juldagen. En lucka mellan säsong ett och två fylls ut.

– Den var väldigt rolig att göra. Det var som en liten bonus. Jag ser det som en väldigt fin och lyxig miniserie. Den täcker något som många, även vi i ensemblen, undrade hur det gick till. När säsong två börjar är ju Calle och Nina gifta, hur blev det så? säger Charlie Gustafsson.

De fyra avsnitten spelades in efter den tredje säsongen och alla i produktionen hade redan sagt tack och hej till varandra. Så inspelningen var också en återträff.

– Det var nästan samma gäng som tidigare. Men också kul med de nya, Måns Herngren som regisserade och Göran Hallberg som plåtade, som kom in som friska fläktar. Det var ett väldigt trevligt återseende. Väldigt lustfyllt, säger Charlie Gustafsson.

– Nu är det sista gången det här kommer möta publik. Så jag börjar känna ett större vemod nu. Där och då var jag bara väldigt glad över att vi gjorde det.

”En dröm hela vägen”

Charlie Gustafsson förklarar att han kommer att sakna hela den världen och att gestalta Calle.

– Det är väldigt sorgligt att ta farväl. Men det är alltihop, de andra skådespelarna och hela teamet. Det har varit ett sådant otroligt äventyr.

– Serien har betytt hur mycket som helst. Jag drömde om en sådan här roll innan jag gjorde den. Just epokdramat. Jag älskar ”Notebook” och ”Titanic”. Det är en arbetarklasskille och en överklasstjej. En episk kärlekshistoria. Det är en dröm hela vägen. Att få göra det i så många år och också få nå ut till en sådan stor publik som vi har gjort. Det har varit livsförändrande.

Charlie om Amy: ”Går bra”

Men nu går han vidare med nya projekt. En framtida målsättning är att göra en musikal.

– Jag tycker väldigt mycket om att filma men har alltid också gillat musikaler. Det hade varit kul och är en dröm jag har. Men också att vara med och skapa, det känner man ju mer man håller på, att vilja vara med och skapa projekten. 

Charlie Gustafsson bor ihop med artisten och skådespelaren Amy Deasismont i Stockholm.

Han berättar att medan han suttit hemma mer än vanligt har hon haft fullt upp.

Hur går det med kärleken?

– Det går bra, kan jag säga. Man får ta var dag som den kommer. Det är ju corona nu. Men hon jobbar på väldigt mycket just nu, hon har haft att göra i år ändå. Vi har det bra.

5 saker du kanske inte visste om julklassikern:

5 saker som får dig att se ”Tomten är far till alla barnen” på ett helt nytt sätt

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.