Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Charles nya drag efter vräkningen av Harry

Ur arkivet: Broderns reaktion efter
Frogmore Cottage.
Foto: SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK EDITORIAL/IBL
Harry och Meghan har blivit vräkta från sitt brittiska hem.
Foto: MISC / BACKGRID USA TT NYHETSBYRÅN
Charles låter nu de använda hemmet – om de bestämmer sig för att komma till hans kröning.
Foto: JONATHAN BRADY / AP TT NYHETSBYRÅN

Kanske blir det inte helt hej då till Frogmore cottage för prins Harry och Meghan. 

Nu erbjuder kung Charles paret huset under en period – om de väljer att acceptera hans inbjudan till kröningen, skriver Daily Mail. 

Det var i förra veckan som det stod klart att kung Charles vräker sin son prins Harry samt hans kärlek Meghan från deras enda hem i Storbritannien – Frogmore cottage. 

Beslutet ska Charles ha tagit efter att Harry släppt boken ”Den andre” – där han går hårt åt sin egen familj. 

Och i helgen, i en lång livesänd intervju tillsammans med traumaläkaren och författaren Gabor Mat, berättade prinsen ännu en gång om sin våra uppväxt. 

– Jag kände mig lite annorlunda jämför med resten av min familj. Jag kände mig märklig inom de här ramarna, och jag vet att min mamma kände på samma sätt, så för mig var det rimligt, sa han. 

Om prins Harry och Meghan kommer att bjudas in till kung Charles kröning i maj har stötts och blötts och i helgen bekräftade talespersoner för paret att de har fått en inbjudan – men att de i nuläget vägrar berätta om de kommer att närvara eller inte. 

Därför vräkte Charles Harry och Meghan

Daily Mail skriver nu att Charles har låtit paret bo i det fem sovrum stora Frogmore Cottage under tiden de befinner sig i Storbritannien – om de väljer att närvara. 

Harry och Meghan ska ha känt att vräkningen är ett ”elakt straff” från Charles. 

Men kungen ska ha tagit beslutet efter att Harry påstod i sin bok att det var hans fru Camilla som hade läckt uppgifter till pressen. Charles ska då ha känt att sonen hade ”gått över gränsen”. 

Charles ord om sin mamma – efter bortgången

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.