Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Cate Blanchett bar den dyraste Oscar-outfiten

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Cate Blanchett vann pris för "Bästa skådespelerska" under Oscargalan. Och på kalaset hade hon en outfit värd mer än 115 miljoner svenska kronor. Bland annat var hennes klänning var beströdd med Swarowski-kristaller.
Foto: Paul Buck / Epa / Tt
Cate Blanchetts smycken under Oscargalan var värda 115 miljoner svenska kronor. Örhängena som stjärnan bar bestod av 62 opaler infattade i vitt guld
Foto: Todd Wawrychuk
Skådespelerskan Jennifer Lawrence gav Cate Blanchett konkurrens. Lawrence bar ett diamanthalsband från Neil Lane som har en prislapp på cirka två miljoner dollar, motsvarande nästan 13 miljoner svenska kronor.
Foto: Paul Buck / Epa / Tt

Cate Blanchett tog inte bara hem priset för "Bästa skådespelerska" på Oscargalan för några veckor sedan.

Stjärnan var även den som vann den inofficiella tävlingen "dyrast utstyrsel".

Blanchetts kläder och smycken hade ett sammanlagt värde av 115 000 miljoner kronor.

Skådespelerskan Cate Blanchett, 44, blev för bara några veckor sedan belönad med en Oscarstatyett som "Bästa skådespelerska" för sin roll som Jasmine i hyllade filmen "Blue Jasmine".

Eftersnacket har dock inte dominerats av hennes prestation som skådespelerska, utan snarare vad hon hade på sig under galan.

Swarowski-kristaller över klänningen

Oscargalan må vara känt för att vara en lång uppvisning av nya kreationer med enorma prislappar, men Blanchetts klädval 2014 slog de flesta rekord. Enligt uppgifter till Vogue som Dagens Industri tagit del av ska klänningen, beströdd med Swarowski-kristaller, ha ett uppskattat värde av 640 000 svenska kronor.

Men det stoppar inte där. Blanchett hade även fått låna juveler från schweiziska juvelerarföretaget Chopard. Och värdet för de smycken hon bar under Oscarkvällen uppgick till gigantiska 18 miljoner dollar, motsvarande cirka 115 miljoner svenska kronor.

Örhängen med 62 opaler

När Blanchett tog emot sitt pris kunde man bland annat skymta hennes vackra örhängen, de bestod av hela 62 opaler infattade i vitt guld.

Enlig Vogue blev det därmed Cate Blanchett som kammade hem den inofficiella tävlingen för "Dyrast outfit".

Dock fick hon god konkurrens av bland annat skådespelerskan Jennifer Lawrence. Hon bar ett diamanthalsband från Neil Lane som har en prislapp på cirka två miljoner dollar, motsvarande nästan 13 miljoner svenska kronor.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.