Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Stödet till Janebrink efter skilsmässan

Casper Janebrink ord om skilsmässan: "Bästa vägen att ta"
Casper Janebrink berättar om tiden efter skilsmässan från hustrun Helena: ”Det är lite upp och ner, det är mycket känslor som är inblandade så klart”.
Foto: TV4
Arvingarna deltog under förra årets ”Mello”. De utesluter inte att de återvänder längre fram. Men först väntar en krogshow i Göteborg och en ny säsong av ”Sommar med Arvingarna”.
Foto: OLLE SPORRONG
Foto: OLLE SPORRONG
Foto: OLLE SPORRONG

Arvingarna har ett fullspäckat schema framför sig. 

En ny säsong av ”Arvingarnas sommar” ska spelas in – och i höst kommer bandet göra en ny krogshow i Göteborg.

Samtidigt har bandets frontfigur Casper Janebrink precis genomgått en skilsmässa med ex-hustrun Helena.

Men i den tuffa tiden får han stöttning av sina kolleger och vänner.

– Det är lite upp och ner, det är mycket känslor som är inblandade så klart, säger Casper Janebrink.

Det blir en till säsong av TV4:s ”Arvingarnas sommar” som släpps i vår, och i höst kommer bandet att synas och höras på hemmaplan i Göteborg där de sätter upp krogshowen ”I love Arvingarna” med premiär 16 september. 

– Man får en resa med oss i Arvingarna, men inte kanske från våra berättelser utan vi tänker oss att berätta en historia utifrån våra fans, säger Casper Janebrink.

– Tanken är att när vi gjort krogshowen i Göteborg så ska vi ta den vidare ut i landet. Vi siktar väl på Stockholm eller någon annanstans i landet, eller en resande turné, fortsätter han.

Samtidigt som planer för framtiden smids har sångaren och frontfiguren Casper Janebrink precis genomgått en skilsmässa från ungdomskärleken sedan 23 år, och hustrun i 20, Helena Janebrink.

Expressen träffar ett avslappnat band på ett hotell i centrala Stockholm. Men Janebrink hymlar inte om att de senaste veckorna stundtals varit tuffa.

– Jag har sagt till gubbarna att jag ska försöka hålla stånd så att vi kan köra på med det vi håller på med, säger han.

”Man kan stötta varandra”

Beskedet att Casper och Helena Janebrink skiljer sig kom ett par dagar efter att Arvingarna-sångaren kommit hem från inspelningen av Discoverys ”Över atlanten” – där han tillsammans med fem andra mediekändisar seglat från Karibien till Gran Canaria under drygt två veckors tid.

– Jag mår nog bra. Det är aldrig roligt att splittra, liksom en familj och gå åt skilda håll. Men ibland är det den bästa vägen att ta, och vi valde att ta den vägen. Men vi skiljs också som vänner och vill ju ingen något ont. Man vill ju bara att det ska bli så bra som möjligt för alla och då var det här den bästa vägen.

– Där är fördelen att vi är ett band. Man kan stötta varandra, säger vännen och bandkollegan Kim Carlsson.

Mer om Arvingarnas krogshow

Premiär för ”I Love Arvingarna” är den 16 september och den spelas till den 17 december på Kajskjul 8 i Göteborg. 


Biljetter släpps den 8 mars.

”Vi pratar med varandra på ett helt annat sätt”

De finns där för varandra – särskilt när det är tufft, säger medlemmarna. 

– Tommy (Carlsson, reds.anm) har ju också en skilsmässa bakom sig. Vi pratar med varandra på ett helt annat sätt i dag än vad vi gjorde när vi var unga. Då brottades vi och slogs vi i stället, men i dag samtalar vi faktiskt med varandra i stället. Jag kan säga det: ”i dag har jag en låg dag, jag mår inte bra i dag.” ”Nej men fan, bra att du säger det, då vet vi det”, förklarar Casper Janebrink.

Hur viktigt är det för dig att ha dem?

– Absolut, det känns jättebra. Det känns alltid skönt att komma till jobbet, säger Casper Janebrink.

Arvingarna om sin kommande krogshow

Förberedelserna inför jul: "Då åker tomteluvorna fram"

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.