Casper Janebrinks hus sålt efter skilsmässan – gör miljonvinst

Casper Janebrink ord om skilsmässan: "Bästa vägen att ta"
Casper Janebrink på sin favoritplats i huset, uterummet.
Foto: Privat / Instagram
Matsalsbordet i Casper Janebrinks före detta villa.
Köket i Flodavillan.
Foto: Privat / Instagram
Casper Janebrink gjorde en vinst på två miljoner på arkitektritade Flodavillan.
Foto: SIGGE KLEMETZ / STELLA PICTURES/SIGGE KLEMETZ STELLA PICTURES

Casper Janebrink köpte nyligen ett nytt hus i Floda utanför Göteborg för 5,5 miljoner efter skilsmässan från Helena Janebrink.

Nu har exparets arkitektritade villa som också ligger i Floda sålts och det står klart att det blev en miljonvinst för sångaren.

Det var i februari som Casper Janebrink, 52 berättade att han och frun Helena Janebrink, 44, skiljer sig efter 20 års äktenskap.

Bara några månader senare berättade Janebrink att han och nya flickvännen Therese Andersson, 33 väntar barn ihop. Barnet beräknas födas i september, bara sju månader efter skilsmässan och nyligen berättade Janebrink hur det hela hänger ihop i en intervju med Aftonbladet. Han berättade att han hade varit otrogen mot Helena med nya flickvännen innan skilsmässan.

– Vi hade träffats ganska länge bakom kulisserna och det är förstås alltid fel att göra så, sa Janebrink då.

Nu står det klart att exmakarna har sålt sin gemensamma, arkitektritade villa som ligger i Floda utanför Lerum. Huset är 170 kvadratmeter stort och är byggt som en hästsko med ett insynsskyddat uterum i mitten. Den har även pool på uteplatsen, vilket Casper visade upp i ett reportage med Leva och Bo 2021. Casper har tidigare berättat att uterummet var hans favoritdel av huset.

– Jag har min oas här med uterummet och poolen. Jag sitter här och njuter. Uteplatsen är mitt bästa rum. Den är insynsskyddad, vilket är skönt. Alla i familjen gillar att vara här. Man umgås, sitter och surfar eller jobbar med datorn, äter lunch. Vi kan sitta här en bit in på hösten eftersom vi har infravärme. Men när det blir vinter åker dynorna in, berättade han i somras.

Flera lyxaffärer

Casper har delat flera bilder och videos från huset på Instagram, bland annat på poolen.

https://www.instagram.com/p/CD33YE6ASpv/

Huset som byggdes 2015 är klätt i stående träpanel i gråbrun nyans. På framsidan ut mot gatan finns ett attefallshus och på baksidan vetter huset mot skogen.

Nu står det klart att den specialritade villan har sålts för hela 9,5 miljoner kronor, skriver Nyheter24. 

När Janebrink köpte huset 2017 betalade han 7,5 miljoner kronor för det. Det innebär att han har gjort en vinst på två miljoner kronor på husförsäljningen.

Nyligen köpte Janebrink ett nytt hus, även det i Floda. Han betalade 5,5 miljoner för huset som är 153 kvadratmeter stort och är från 1972.

Det är inte den enda lyxaffären Janebrink gjort nyligen. För ett tag sedan berättade han att han införskaffat lyxbilsmärket Porsches senaste modell Taycan cross turismo. Lyxbilen kostar 1,1 miljoner kronor men Janebrink har inte köpt bilen utan leasar den bara.

Artisten om den ekonomiska pressen under pandemin

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.