Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Casper Janebrinks varning till följarna

En av de bilder som fejkkontot använt har de tagit från Casper Janebrinks Instagram.
Foto: Instagram.
Från en fejkad dejtingprofil, med Janebrinks bild.
Foto: Privat.
Casper Janebrink
Foto: OLLE SPORRONG
I somras programledde Janebrink ”Bingolotto” tillsammans med Agneta Sjödin.
Foto: TOMMY HOLL/TT / TOMMY HOLL TT NYHETSBYRÅN

Casper Janebrink är upprörd.

Bilder föreställande Arvingarna-stjärnan har nämligen nyligen dykt upp på dejtingsajter – och kontona tillhör inte honom själv.

Nu uppmanar han sina fans till att iaktta försiktighet om de blir kontaktade av personer som utger sig för att vara Janebrink.

– Det är jävligt tråkigt när det händer, säger han.

Bilder på programledaren och dansbandsikonen Casper Janebrink cirkulerar på dejtingsajter. Detta trots att Casper Janebrink själv är lyckligt gift sedan 20 år – och totalt ointresserad av att dejta.

– Jag varnade mina följare att det figurerar falska identiteter där ute. De har helt enkelt snott mina bilder, säger Casper Janebrink.

Han berättar vidare att det var hans fans som först uppmärksammade honom på att någon eller några personer har stulit hans bilder och använt dem på dejtingsajter.

– Jag begär aldrig någonting av mina fans eller ställer några krav på dem, de får följa mig och min resa jag gör med Arvingarna och privat, säger han och fortsätter:

– Jag ställer absolut inga krav på mina fans, och det kan de här falska identiteterna göra, kräva folk på pengar och säga att det är jag. De bygger upp falska identiteter och får folk att betala pengar.

Ett av kontona som använder Janebrinks bilder använder Facebooks dejtingfunktion och kallar sig själv för ”Bryan”, 54.

– Det är jävligt tråkigt när det händer, säger Janebrink.

När fans skriver till honom om detta brukar han uppmana dem att hålla reda på den blå verifieringssymbolen som finns på Instagram.

– På Instagram finns det ju en äkthetssymbol, och jag försöker förklara till mina fans att det är den här som visar att det är ett äkta konto.

Om den inte finns där, så är det inte han själv som står bakom kontot.

– Jag skulle aldrig begära något av mina fans. Det ska vara ”feel good”, säger han.

Vilar upp sig i solen

Under sommaren vikarierade Casper Janebrink som programledare i ”Bingolotto” tillsammans med Agnetha Sjödin. Ett sommarjobb som han trivdes med, men efter att regeringen lättat på pandemirestriktionerna tidigare under hösten får han äntligen göra det han tycker om allra mest: träffa fansen ute på turné.

– Man har verkligen längtat. När man väl står där och kör showen känner man verkligen glädje, säger Casper Janebrink.

– Vi är ju ute på en turné just nu med Arvingarna som heter ”I takt med tiden”, och det var ju den som avbröts på grund av corona och pandemin. Det är väldigt många fans som har haft biljetter utan att kunna se den, nu, äntligen får vi åka ut så att de får se den.

Och för att ladda batterierna mellan spelningarna valde Casper Janebrink att resa till soliga södra Spanien för lite semester för ett par dagar sedan.

– Nu njuter jag av sol och bad här, säger han avslutningsvis.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.