Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

"Casablanca"-pianot sålt för flera miljoner

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Det piano (på bilden) som står på Ricks Café i Michael Curtiz klassiska film "Casablanca", från 1943, har sålts för 25 miljoner kronor på auktion.

Vad får du för 25 miljoner kronor?

Ett piano, ett foto – och ett över 70 år gammalt tuggummi – uppenbarligen.

Det piano som står på Ricks Café i Michael Curtiz klassiska film "Casablanca", från 1943, har sålts på auktion. Och köparen var uppenbarligen mycket angelägen om att lägga vantarna på det orange instrumentet. Priset landade nämligen på häpnadsväckande 25 miljoner kronor.

Pianot var visserligen inte det enda som ingick i priset. Med det klassiska instrumentet följde ett foto signerat skådespelaren Dooley Wilson som spelade låten "As time goes by" på pianot för den svenska Hollywood-donnan Ingrid Bergman i filmen.

Lejonkostymen från Oz

För de 25 miljonerna fick köparen även ett tuggummi som kletats fast på pianot det under inspelningen av filmen.

Bland övriga föremål som såldes på auktionen - där över 200 Hollywoodföremål gick under klubban - fanns klänningar som burits av filmstjärnor som Grace Kelly, Judy Garland och Marilyn Monroe, samt lejonkostymen som bars av Bert Lahr i 1939 års "Trollkarlen från Oz".

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.