Carrie Fisher Foto: CHRIS PIZZELLO / AP TT NYHETSBYRÅNCarrie Fisher Foto: CHRIS PIZZELLO / AP TT NYHETSBYRÅN
Carrie Fisher  Foto: CHRIS PIZZELLO / AP TT NYHETSBYRÅN
Star Wars-stjärnan Carrie Fisher Foto: FACUNDO ARRIZABALAGA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅNStar Wars-stjärnan Carrie Fisher Foto: FACUNDO ARRIZABALAGA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Star Wars-stjärnan Carrie Fisher  Foto: FACUNDO ARRIZABALAGA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Carrie Fisher hade flera droger i sin kropp när hon dog

Publicerad

Star Wars-stjärnan Carrie Fisher hade en blandning av bland annat kokain, heroin och ecstasy i sin kropp – när hon fick en hjärtattack på ett flygplan och dog kort senare. 

Det visar dokumenten från skådespelerskans obduktion.

Carrie Fisher dog den 27 december förra året, efter att hon drabbats av en massiv hjärtattack på ett flygplan mot Los Angeles.

Nu har dokumenten från stjärnans obduktion släppts, och de visar att hon hade både heroin, kokain, ecstasy och flera opioider i sin kropp, skriver flera nyhetsbyråer. 

Det är dock oklart om drogerna hade någonting med hennes död att göra. Rättsläkaren har heller inte kunnat slå fast när drogerna intogs eller vilka mängder det rör sig om.  

 

LÄS MER: Nya uppgifter om Carrie Fishers död 

 

Det var 27 december förra året som Carrie Fisher dog efter att ha drabbats av en hjärtattack under en flygning mellan London och Los Angeles fyra dagar tidigare. 

Skådespelerskan Carrie Fisher blev mest känd för sin roll som prinsessan Leia i "Stjärnornas krig"-filmerna. 

Carrie Fisher var öppen om sina missbruksproblem

Carrie Fisher har under sin karriär berättat öppet om sina missbruksproblem. Hon kämpade för att hålla sig nykter och deltog i gruppterapi och stödgrupper för att bli kvitt sitt missbruk. 

– Jag har haft fyra eller fem snedsteg sedan jag startade med 12-stegsprogrammet när jag var 28 år. Det mest smärtsamma är att se besvikelsen hos ens nära och kära som dessa återfall skapar, sade hon i en intervju.

 

LÄS MER: Carrie Fishers liv kantades av kriser 

 

Carrie Fisher hade ett återfall

Efter hennes död har flera personer i hennes närhet berättat för amerikanska medier att hon hade återfall under hösten 2016. Enligt uppgiftslämnare till Radaronline ska skådespelaren ha fått ett återfall vid Thanksgiving i slutet av november i år.

– Några av hennes vänner som jag talade med tvivlade på att hon någonsin var helt ren, då hennes läkare skrev ut medicin för att behandla hennes bipolaritet, depressionen och ångest, säger en källa till sajten. 

Carrie Fisher blev 60 år gammal. 

Relaterade ämnen
Max Sohl Stjernberg
Max Sohl Stjernberg

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag