Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Caroline dog efter förlossningen – Nicklas blev kvar med fyra barn

Dagens toppnyheter inom nöjesvärlden.
Nicklas Carlsson berättar om saknaden efter Caroline. Foto: Kanal 5
Caroline skulle precis fylla 30 år när hon gick bort. Foto: Kanal 5
”Alla mår bättre av det jobbet de har gjort. Det är en fantastisk hjälp”, säger Nicklas Carlsson i programmet. Foto: Kanal 5

Caroline Hellsten skulle precis fylla 30, när hon gick bort efter en svår förlossning.

Kvar stod kärleken Nicklas Carlsson, förkrossad med fyra barn och ett hus i gravt behov av renovering.

Nu har familjen fått hjälp av ”Sofias änglar”.

– Alla mår bättre av det jobbet de har gjort. Det är en fantastisk hjälp, säger Nicklas Carlsson.

Caroline Hellsten och Nicklas Carlsson hade fått sitt första barn tillsammans och börjat renovera sitt gemensamma hus, när 29-åringen märker att hon är gravid igen. Men Caroline Hellsten var orolig genom hela graviditeten.

– Hon hade väldigt ont, och var väldigt rädd. Hon förstod att något skulle gå fel, berättar sambon Nicklas Carlsson, 44, i ”Sofias änglar”.

När hon gått två veckor över tiden drabbas hon av en kraftig blödning, och åker akut in till sjukhuset, där de sätter igång förlossningen. Det slutar med att hon får akut kejsarsnitt, och parets son kommer ut frisk ur magen – men Caroline Hellstens liv går inte att rädda. Efter sju dagar i respirator får familjen beskedet att den nyblivna tvåbarnsmamman är hjärndöd.

– Jag saknar henne så jävla mycket. Hon betydde allt för mig, säger Nicklas Carlsson och gråter i ”Sofias änglar”.

– Livet efter första tiden var kaos. Det här lyckliga som skulle bli, det blev ju inte, och jag fick förklara för Nova att mamma var död.

Får hjälp i ”Sofias änglar”

Förutom den nyfödda sonen och parets lilla dotter, har Nicklas Carlsson också två äldre barn från ett tidigare förhållande att tänka på – samtidigt som huset förfaller i en halvgjord renovering.

I onsdagens avsnitt av ”Sofias änglar” på Kanal 5 får familjen hjälp att renovera hemmet, och börja läka efter traumat.

– Det var en annorlunda och positiv upplevelse. Sofias änglar har inte bara hjälpt med allt de fixade i ordning, de har också hjälpt mycket rent psykiskt, säger Nicklas Carlsson och fortsätter:

– Vi har fått en ny samlingspunkt i köket, det känns jätteskönt. Alla mår bättre av jobbet de har gjort. Det är en fantastisk hjälp. Jag är så himla tacksam för att de hjälper till.

Även barnen märker skillnad på sin pappa efter renoveringen, då en stor stress har släppt från hans axlar.

– Man ser lite mer positivt på allt, det har lyft ens välmående. Det är en stor tyngd som lättar, att inte ha måstet att renovera är fantastiskt.