Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Carolina Neuraths ord efter skilsmässan: ”Bra relation”

Foto: Karin Törnblom/TT / Karin Törnblom

I början av månaden skickade programledaren Carolina Neurath, 34 och Niclas Engsäll, 44, in en gemensam ansökan om skilsmässa. 

I ett inlägg på Instagram berättar hon för första gången om skilsmässan och skriver att de fortfarande är bra vänner. 

”Vi har en bra och odramatisk relation”, skriver hon i ett meddelande till Expressen.  

Journalisten, författaren och programledaren för SVT:s ”Morgonstudion”, träffade maken Niclas Engsäll i början av 2010-talet. Men paret bestämde sig för att gå skilda vägar tidigare i september. Något som Expressen tidigare har rapporterat om.   

Varken Neurath eller Engsäll har kommenterat skilsmässan – förrän nu. I ett inlägg på Instagram har ”Morgonstudion”-programledaren publicerat en bild på maken, med en text som berättar att de två fortfarande är vänner.

”Bra vänner nu, då och alltid (med risk för att jinxa osv)”, skriver hon. 

Carolina Neurath berättar också för Expressen att de fortfarande ses och har en bra relation. 

”Vi har en bra och odramatisk relation, vi ses ofta och har fokus på att barnen ska må bra”

Köpte hus i Sydafrika förra året

Neurath och Engsäll fick sin första dotter 2014 och de gifte sig tre år senare på Österlen i Skåne. I juli 2019 fick de sin andra dotter och så sent som i november i fjol köpte de ett hus i Sydafrika. Paret har sedan 2015 bott tillsammans i en 185 kvadratmeter stor bostadsrätt på Östermalm i Stockholm.

Niclas Engsäll är kreativ chef på strategi- och varumärkesbyrån Grow och vän med kungafamiljen. Hans dotter från ett tidigare äktenskap har kronprinsessan Victoria som gudmor. 

Neurath illdelades Stora journalistpriset 2012 och började på SVT i samband med deras nysatsning på ”Morgonstudion” 2017. Hon hade dessförinnan arbetat på Svenska Dagbladet och hunnit med att påbörja sin karriär som författare.

Skrivit serie för C-more

Neurath har hittills gett ut fem böcker. Bland dessa finns spänningsromanen ”Fartblinda”, som C More baserat en tv-serie med samma namn på. 

C More-serien gavs ut i åtta delar under 2019, och i huvudrollerna finns bland annat Julia Ragnarsson, Matias Varela och Claes Månsson. 

https://www.instagram.com/p/CFcgzY8hggU/?utm_source=ig_web_copy_link

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.