Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Carolina Gynnings kärlek Viktor Philipsons lyxliv

Viktor Philipson växte upp i societeten, med kungavännen Aje Philipson som pappa.
Foto: / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ
Viktor Philipson och Carolina Gynning är kära.
Foto: / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ
Viktor Philipson och Carolina Gynning.
Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES
Viktor Philipsons föräldrar Gisela Schöön och Aje Philipson.
Foto: JAN DELDEN / EXP

Carolina Gynnings nya kärlek, Viktor Philipson, är son till kungavännen Anders ”Aje” Philipson, och föddes in i societeten.

Trots att Viktor Philipson nolltaxerar så lever han ett privilegierat lyxliv – av familjen beskrivs han som ”otroligt charmig, rolig och verbal”.

– Han är kul, alla gillar Viktor, säger hans styvmor Bathina Philipson.

På Unicef-galan i onsdags visade Carolina Gynning, 40, upp sin nye kärlek för första gången – Viktor Philipson, 33, son till kungavännen och mångmiljonären Anders ”Aje” Philipson, 76, och fotomodellen Gisela Calabro, 56.

På Instagram publicerade Carolina Gynning en bild på paret från galakvällen.

”Kändes så fint att få dela denna viktiga kväll med dig. Du gör mig så extremt lycklig. Hade inte ens kunnat drömma om att hitta någon som dig”, skriver hon intill bilden.

https://www.instagram.com/p/Bw9NUZ2ATDx/?utm_source=ig_embed

Det är inte bara kärlekslivet som blomstrar för Carolina Gynning – även hennes affärer går rekordbra.

Efter att ha vunnit den skandalomsusade dokusåpan ”Big Brother” 2004 sadlade Carolina Gynning om till konstnär, entreprenör, programledare och skådespelare. I dag är hon en firad konstnär och framgångsrik affärskvinna. Hennes störst växande bolag, ”Gynning Design AB”, omsatte 2017 över 26 miljoner kronor. Tillsammans omsatte hennes bolag över 40 miljoner kronor samma år.

Carolina Gynnings förmögenhet

BOLAG


Gynning Design AB, bokslut 2017

Omsättning: 26 695 000

Resultat efter finansnetto: 4 674 000

Tillgångar: 19 459 000


Gynning Productions AB, bokslut 2017

Omsättning: 5 443 000

Resultat efter finansnetto: 1 754 000

Tillgångar: 10 555 000


Kämpinge Trading AB, bokslut 2017

Omsättning: 7 989 000

Resultat efter finansnetto: 2 607 000

Tillgångar: 5 425 000

Den välbärgade entreprenören samlar inte pengarna på hög. I höstas köpte Carolina Gynning sin drömlägenhet på Ibiza, och berättade då att hon är svag för lyx.

– Absolut lever jag gott, men jag är ju också en driven person som hela tiden vill ha större utmaningar, sa hon.

Bathina Philipson: ”Otroligt charmig”

I början av april berättade Carolina Gynning i sin podcast ”Gynning och Berg hittar sig själva” att hon och pojkvännen träffades via gemensamma vänner på en restaurang, och att det uppstod omedelbar attraktion.

– Jag är så jävla kär så att jag går på moln. Jag träffade en person och det var love at first sight. Vi hånglade efter typ en timme, och jag ville hångla efter typ åtta sekunder, sa hon.

Viktor Philipson är ett av tre barn som Aje Philipson fick i sitt andra äktenskap med Gisela Calabro. Han har även sex halvsyskon – tre stycken från Aje Philipsons första äktenskap med Grete Qviberg, 74, och tre stycken från Philipsons nuvarande äktenskap med Bathina Philipson, 40.

Bathina Philipson, även känd från SVT-serien ”Bathinas skilda världar”, var bara 22 år när hon träffade den 35 år äldre Aje Philipson på krogen när hon sålde rosor. Finansmannen hade då redan sex barn och var 57 år gammal. Bathina Philipson har funnits i Viktor Philipsons liv sedan han var tonåring, och hon beskriver honom som charmig och social.

– Viktor är smart och utåtriktad. Han är en person med glimten i ögat, en tiopoängare. Han är otroligt charmig, rolig och verbal. Han är kul, alla gillar Viktor, säger Bathina Philipson.

Viktor Philipson lever lyxliv

Societetssonen Viktor Philipson lever ett privilegierat liv, med äventyrliga resor och jakt som främsta intressen. Flera av de vänner som förekommer i hans sociala medier tillhör den absoluta överklassen.

Exakt hur Viktor Philipson försörjer sig är oklart. Han står som enda styrelseledamot i ”Hjorten aktiebolag” som ska ”bedriva jakt, fiske, slakteriverksamhet och kötthandel samt därmed förenliga verksamheter”. Bolaget har dock inte omsatt några pengar alls sedan 2014. Under nästan hela 2000-talet har han haft noll kronor i taxerad förvärvsinkomst – som mest tjänade han 2007 då han deklarerade en inkomst på 100 000 kronor. 

De senaste åren har Viktor Philipson dock inte varit hemma i Sverige särskilt mycket – i stället har han tillbringat sin tid på indonesiska Lombok, grannö till Bali. Där har han varit med och byggt upp en hotellverksamhet, något som han flitigt har visat upp på Instagram. Bilderna därifrån visar en tillvaro fylld av sol, bad och kända vänner – bland annat har den svenske dj-stjärnan Otto Knows varit på besök på Lombok.

Viktor Philipson har inte varit gift och han har inga barn. Han är skriven hemma hos sin mamma på en exklusiv adress i Stockholm och äger inga bilar – det enda fordon som står i hans namn är en vit moped, årsmodell 2006.

Kungavännen Aje Philipson äger en förmögenhet

Niobarnsfadern och affärsmannen Aje Philipson är en av kung Carl Gustafs närmaste privata vänner sedan barndomen. Aje Philipsons far byggde upp bilimportören Philipsons som länge skötte all import av Mercedes-bilar till Sverige och under många år var hans mor Märta Philipson Sveriges rikaste kvinna. 

I dag är Philipsons sålt och avvecklat, men Aje Philipsons passion för bilar finns kvar. Han äger inte mindre än 143 fordon i sin privata samling. Flera av dem är exklusiva Mercedesbilar, men det finns även fem Porschar, elva Ferrari, flera Lamborghini – och några tvåtakts-Saabar.

– Jag är född i en bilhandlarfamilj , så det är ganska naturligt för mig att samla på bilar. En del ökar i värde, men det är inte målsättningen, jag har dem av nostalgiska skäl. De är inlåsta på flera olika ställen så jag kör dem sällan, jag går runt och klappar på dem, har Aje Philipson sagt.

Värdet av Aje Philipsons enorma bilsamling är svårt att uppskatta utan att veta exakt skick och utförande på alla bilar, men en försiktig värdering baserat på auktionspriser är 200-400 miljoner kronor. 

Inkomståret 2017 redovisade Aje Philipsson en inkomst på 506 700 kronor, och en kapitalinkomst på 266 758 kronor. Han är vd i bolaget Skenäs, som 2017 omsatte drygt 4 miljoner kronor. 

Aja Philipsson äger fastigheter på Värmdö utanför Stockholm, som 2018 hade taxeringsvärden på 11 844 000 och 8 366 000 kronor, samt en lantbruksenhet med ett taxeringsvärde på 7 953 000 kronor.

Gisela Calabro var gift med Aje Philipsson 1986-2000. Hon är i dag omgift med en 64-årig man som aldrig har varit folkbokförd i Sverige. Gisela Calabro har en enskild firma inom hudvård. Inkomståret 2017 redovisade hon 121 300 kronor, och inga kapitalinkomster.

Expressen har sökt Viktor Philipson. Carolina Gynning vill inte ge några kommentarer om förhållandet utöver sitt inlägg på Instagram. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.