Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Carolina Gynnings kamp mot åldrandet

Carolina Gynning, 39. Foto: HANNA FRANZéN/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG

Carolina Gynning är en hyllad konstnär och vass affärskvinna – trots det känns framtiden skrämmande.

Nu berättar profilen att hon är livrädd för att åldras inför döden, men att tanken på att åldras mentalt är kittlande.

– Det är ju jättedumt att jag känner pressen att springa sju mil varje dag och spruta in botox. Åldern dödar en, säger hon i en intervju med Svenska Dagbladet

Carolina Gynning, 39, slog igenom när hon vann den skandalomsusade dokusåpan "Big Brother" 2004. 

I dag är profilen tvåbarnsmor på Ekerö och ägnar sig främst åt sitt målande då barnen är på förskola. Konsten är något som har hängt med Gynning ända sedan uppväxten då  mamma Agneta Gynning är skulptör. 

Gynnings senaste utställning visar en ny, mörkare sida av henne. Konstnären berättar att hon kommer att fortsätta i samma spår till hösten – på grund av den fas i livet hon befinner sig i just nu.

– Nu har jag så mycket ångest. Det kommer bara bli svarta tavlor till hösten. Allt på Gynning design: svarta muggar, svarta brickor. Nej, jag har ingen aning. Jag kan vakna upp i morgon och känna ’där satt den’, säger hon till Svenska Dagbladet.

 

LÄS MER: Hemligheten bakom Gynnings mångmiljonvinst 

 

Carolina Gynning: "Åldern dödar en"

Profilen uppger att hon har gått in en period som kantas av mycket ångest – där åldrandet inför döden och kroppsliga förändringar skrämmer henne.

– Det är ju jättedumt att jag känner pressen att springa sju mil varje dag och spruta in botox. Men jag tycker man jobbar i motvind. Åldern dödar en. Man kämpar för att upprätthålla den där unga vitala kroppen, men det är som att kroppen är snabbare på att bryta ner än man är på att bygga upp så man behöver investera. Jag tycker det är skitjobbigt och har inga problem att prata om det.

Men hon gillar tanken på att åldras mentalt, bli visare. 

– Jag älskar att bli äldre i huvudet, men jag är fruktansvärt rädd för döden. Jag älskar att bli äldre för jag blir smartare men hatar samtidigt att bli äldre för att jag kommer dö. Jag är helt besatt av det. Och förfallet av kroppen. Det är för jävligt. Hur kan man sitta där och se ut som ett russin och ha ont och tycka det är kul?