Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Carolina Gynning och Carina Berg avslöjar sitt nya projekt

Carina Berg och Carolina Gynning har varit vänner i över 15 år och lett flera tv-program tillsammans. Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES
Carolina Gynning. Foto: / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ
Tv-profilerna sände ”Stjärnor på is” tillsammans. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG
Idol 2007. Foto: OLLE SPORRONG

Carina Berg och Carolina Gynning har varit vänner i över 15 år och lett flera tv-program tillsammans. 

Nu har de ett nytt projekt ihop där de delar med sig av tankar, insikter, erfarenheter och dråpligheter från sina egna liv.

”Det är så roligt att få göra en podd med min favorit Berg. Vi har känt varandra i 15 år och skrattat mycket åt våra egna skämt. Nu hoppas vi någon annan gör det också”, skriver Carolina Gynning i ett sms.

Programledaren Carina Berg och konstnären Carolina Gynning hittade varandra när de ledde TV4:s ”Förkväll” tillsammans. Efter det jobbade de tillsammans med ”Idol”, ”Stjärnor på is” och ”Sommarkrysset”.

Efter 15 års vänskap har de båda vännerna nu bestämt sig för att börja podda och första avsnittet av ”Gynning & Berg hittar sig själva” släpptes under morgonen.

– Vi är ju väldigt intresserade av varför man blir som man blir i livet och hur man mår så bra som möjligt. Egentligen hur man hittar sig själv och det här kommer vi att kretsa kring, det är ett jättestort ämne och förhoppningsvis kommer vi lära oss något på kuppen. Vi lär oss och kanske att ni lär er lite också, säger Carina Berg i första poddavsnittet.  

– Vi ska hjälpa människor att hitta sig själva, säger Gynning. 

Carina Berg om rädslan att vara privat

Carina Berg berättar i Nyhetsmorgon på TV4 om rädslan inför att öppet dela med sig av samtalen med Carolina Gynning – och att det ibland nästan blir ”för privat”.

– Eftersom vi känner varandra så bra som vi gör så är det svårt med censuren. Vi har bara en mikrofon. Samtidigt så vill vi också prata om saker som är på riktigt för en gång skull. Så vi får väl bara lov att slänga oss ut i det och vara lite på gränsen till privata. Vi chansar och ser hur det känns, säger hon och berättar vidare:

– Vi pratar om saker som det finns en igenkänning för. Vi pratar om separationer, vi pratar om hur det är att leva varannanveckas-liv och vi grinar i kapp. Men mest skrattar vi, fortsätter hon.

På Instagram berättar de båda om glädjen med det nya projektet. I 40 avsnitt kommer de att sända podcasten och lovar att dela med sig av tankar, insikter, erfarenheter och dråpligheter från sina egna liv.

Carina Berg om vänskapen

Podden är första gången på 10 år som de jobbar tillsammans.

”Jag vill ju gärna tro att det bor en liten guru i mig, vilket Berg mest skrattar åt. Häng med på vår resa, jag lovar mycket skratt men oxå tillfällen där vi totalt bryter ihop.”, skriver Carolina Gynning på Instagram.

För DN berättar Carina Berg om vänskapen som vuxit sig stark genom åren.

– Jag är så lycklig över att jag ska få göra detta med Gynning. Hon är den av mina vänner som oftast får mig att tappa hakan. Jag kan aldrig räkna ut eller förutse vad hon ska säga. Det är en sådan present att få sitta och prata initierat eller killgissa om livets stora frågor med henne, berättar hon för tidningen.

 

https://www.instagram.com/p/BtxPN0DAdh-/

”Gynning & Berg hittar sig själva” har premiär på tisdagen och kommer ut en gång i veckan på Spotify.

Expressen söker Carina Berg och Carolina Gynning.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!