Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Carolina Gynning berättar om våldtäkten: ”Sen är det bara svart”

Carolina Gynning berättar om våldtäkten i SVT:s ”Stjärnorna på slottet”.
Entreprenören berättar att hon än i dag har svårt att ta tag i känslorna efter våldtäkten.
Foto: SVT
Anja Lundqvist vill att Gynning tar tag i de svåra känslorna hon känner efter den traumatiska kvällen.
Foto: SVT

Plötsligt blir det svart. 

När Carolina Gynning vaknar upp igen är hon naken. 

En kille ligger över henne på sängen – flera andra står runtomkring. 

– Det var någonting som de tog ifrån mig då, en liten del av mig försvann den kvällen, berättar entreprenören i SVT:s ”Stjärnorna på slottet”. 

På lördagen går ”Stjärnorna i slottet” i mål och sist ut att öppenhjärtigt berätta om sitt liv är konstnären och entreprenören Carolina Gynning, 44. 

– Tuffast var att öppna upp och berätta om sig själv, att berätta om jobbiga tider man har gått igenom i livet. Samtidigt så tycker jag att det är så viktigt att det finns sådana här program för att andra människor där ute ska känna att jag kanske inte har haft det så lätt i hela livet, och känna igen sig på olika sätt, säger hon till Expressen Nöje. 

I programmet berättar Carolina Gynning om en av sina mest traumatiska kvällar när hon och en vän är ute och festar med ett par killar som de vet vilka de är. De blir bjudna på stora mängder alkohol, Gynning blir full, vännen mår dåligt och åker hem. 

– Och sen är det bara svart... och jag vaknar av att jag är helt naken... och ligger i en säng, och att det ligger en kille på mig. 

Hon darrar på sin hand när hon fortsätter: 

– De andra killarna står runtom... jag ligger helt förstenad och försöker gapa eller röra mina armar. Jag ser ju, jag ser ju rummet... men jag kan inte röra mig. Det är bara en sån fruktansvärd känsla och jag fattade lite vad som skulle hända.

”Än i dag så orkar jag inte ta itu det”

Anja Lundqvist, 51, som också sitter runt bordet, frågar rakt ut om Gynning blev våldtagen.

– Ja... ja, svarar hon och fortsätter: 

– De gör då saker med mig, många av dem.

Gynning berättar att hon blev drogad och när kroppen till slut vaknar till fylls hon av ångest och en känsla av att det var hennes fel. 

– Det hemska är att man inte vågar känna för att det är så pass jobbigt. Och det är väl egentligen det värsta i alltihop och fortfarande än i dag så orkar jag inte ta itu med det.

Pia Johansson börjar gråta när Gynning berättar att hon har blivit våldtagen.
Foto: SVT
Deltagarna blir illa berörda av Gynnings berättelse.
Foto: SVT

Så här söker du hjälp efter ett övergrepp

Har du utsatts för våldtäkt eller andra sexuella övergrepp bör du kontakta polisen så snart som möjligt. Spår som kan bli viktiga bevis i en rättegång kan finnas kvar i några dygn efter det inträffade, ibland längre.


För att anmäla brottet ska du ringa 114 14 eller besöka en polisstation. Är det ett pågående brott, eller en akut situation, ring 112.


Du kan kontakta polisen för att få stöd och hjälp när du blivit utsatt för ett sexualbrott.  Ideella organisationer med jourer för brottsutsatta finns på de flesta orter i landet. Du hittar dem via Brottsofferjouren eller Kvinnofridslinjen.


Brottsofferjouren har också en nationell telefoncentral dit du kan ringa: 116 006.


Källa: Polisen 


Gynning bryter ihop i tårar

Konstnären berättar att tjejkompisen hade dåligt samvete för att hon gått hem – och att de, efter vad som hände, gled isär.

Gynning bryter ihop i tårar när hon pratar om sin vän. 

– Det känns så hemskt att hon påminner om hela den här situationen. Det var inte hennes fel, men hon var ju där. Hon är en av de få som vet vem det är också, så det gör väldigt mycket, säger Gynning som helst vill ge vännen en kram. 

– För varje gång jag berättar det där hemska så blir det lite bättre. 

Gynning vill gärna ge sin vän en kram och bryter ihop i tårar när hon pratar om det.
Foto: SVT

Gynning om sitt möte med Hugh Hefner i Playboyhuset: 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.