Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Carolas uppbrott med Jimmy efter fem år: ”På is”

Carola berättar om sitt julprogram.
Jimmy Källqvist och Carola Häggkvist har lagt relatopnen på is.
Foto: EERO HANNUKAINEN / IBL
Carola Källqvist och Jimmie Häggkvist har varit tillsammans i fem år.
Foto: OLLE SPORRONG
”Vi har en varm vänskapsrelation”, säger Carola
Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES
I ”Carolas advent” deltar flera kända ansikten – som Charlotte Perrelli.
Foto: SVEN LINDWALL
Carola Häggkvist.
Foto: Stella Pictures
Carola Häggkvist.
Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES
1 / 7

Carola Häggkvist och Jimmy Källqvist har varit tillsammans i fem år.

Men nu har paret valt att bryta upp.

– Det är lite på is, säger Carola om relationen.

Carola Häggkvist, 53, och musikern Jimmy Källqvist, 49, träffades 2014 och blev snart ett par. Genom åren har de synts flitigt tillsammans och Carola har flera gånger berättat om sina känslor för pojkvännen.

De äger också ett hus tillsammans i Sydafrika sedan ett par år tillbaka.

Men nu berättar Carola att hon Jimmy Källqvist har valt att pausa sin relation, hon säger att den ligger på is och att hon inte vet var den kommer att landa.

– Vi har en varm vänskapsrelation, säger Carola.

Att Häggkvist och Källqvist bara är vänner är inget nytt - utan så har de haft det ett bra tag. 

Hon har tidigare berättat att hon gärna vill gifta sig igen men säger nu att det inte är nära förestående.

– Just nu ligger det lite långt bort, faktiskt, säger Carola.

Julen kommer hon att fira i huset i Sydafrika tillsammans med sina barn Zoe och Amadeus, som även tar med sig sin flickvän. Jimmy Källqvist kommer inte att var där under julen men kommer trots allt att dyka upp under mellandagarna.

– Jimmy och hans mamma kommer ner till nyår. Så det blir ganska många i huset, säger Carola.

Charlotte Perrelli och Carola under inspelningen av ”Carolas advent. ”
Foto: SVEN LINDWALL

Carola om sitt julprogram: Naturlig tanke

Fram till jul är det annars fullt upp för Carola. Hon gör sina julkonserter i Steninge slottslada utanför Stockholm och är samtidig aktuell med TV3-programmet ”Carolas advent” som får premiär den första advent.

I programmet gästas hon av kända artister som Måns Zelmerlöw och Charlotte Perrelli som hon sjunger och gör julförberedelser med.

– Det var en naturlig tanke som kom till mig, att förlänga julen på något sätt. Att förbereda oss för jul med de här adventsprogrammen. När jag tar emot dem på slottstrappan i första programmet är jag så uppspelt, som ett barn på julafton. Står och trippar och väntar på att de ska komma, säger Carola.

Det här är din första egna tv-serie. Hur kommer det sig att det har dröjt så länge?

– Jag har fått jättemycket förfrågningar på alla möjliga program som jag har funderat på, men jag tyckte att det här var ett bra läge. Det är en lagom trivselnivå. Sedan kan man ju göra realitys eller andra program också framöver men det här var en kul och bra start för mig.

Är du sugen på att göra reality?

– Nä, jag har ju min integritet, jag har varit tvungen att bygga upp en mur för att jag har varit så påpassad. Om det ska vara så måste det vara av en bra anledning, inte bara att visa upp sig själv. Nu är det ju julen vi pratar om, det måste finnas en anledning. Och det finns en del bra anledningar, jag är sugen på en del andra teman i tv-produktioner. Sedan är ju reality jättevärdefullt och blir en sorts vän för många, så inget ont om det. Men jag är inte där att jag bara ”kom och hoppa in hos mig nu”.

Carola Häggkvist är snart aktuell med sitt program ”Carolas advent”.
Foto: SVEN LINDWALL

Kommer hon delta i ”Melodifestivalen”? 

Trots att det har ryktats om en comeback i Melodifestivalen är det inte heller något som lockar Carola Häggkvist. I alla fall inte just nu.

– Nej. Men jag säger inte att jag aldrig kommer att göra det igen för man vet inte hur det ter sig framöver. Jag får förfrågningar i princip varje år och det är kul att det efterfrågas men man kanske får se det som att det var då och att nu kan jag göra mycket annat. Just nu blir det i alla fall inget tävlande för mig.

Hon är dock aktuell med ny musik – en frukt av ”Carolas advent”. Redan under fredagen släpper hon och Mariett en tolkning av ”O come, all ye faithful”, en låt som de också gör tillsammans i programmet.

– Det hände ju liksom bara, det flög så att säga. Då måste man ju behålla det. Låten var ny och vacker för oss och vi brydde oss inte så mycket om vem som sjöng vad. Det var på riktigt, säger Carola.


Gästerna i "Carolas advent"

Första advent: Sanna Nielsen och Andreas Johnson

Andra advent: Måns Zelmerlöw och Mariette Hansson

Tredje advent: Plura Jonsson och Uno Svenningsson

Fjärde advent: Charlotte Perrelli och Anders Bagge

”Carolas advent” sänds i TV3 och Viaplay.

Gottfrids succé med Carola.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.