Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Carolas tuffa kamp: ”Skadad på sju ställen”

Hennes danspartner Tobias Karlsson om tuffa tiden bakom kulisserna.
Carola hoppade av Let's Dance mitt i säsongen på grund av medicinska skäl.
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL
”Jag kände mig som en hamster i ett hjul”, säger Carola till Aftonbladet.
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL

Carola Häggkvist valde att hoppa av Let's Dance på grund av hälsoskäl. Nu beskriver hon den tuffa tiden under programmet och passar samtidigt på att rikta skarp kritik mot det.

– Jag kände mig som en hamster i ett hjul, säger hon till Aftonbladet.

Hon var en av favoriterna till att vinna årets Let's Dance. Men mitt under säsongens gång meddelade Carola Häggkvist hon hoppar av programmet på grund av medicinska skäl.

Hon skrev senare på Instagram att hon drabbats av utmattningssyndrom. I en intervju med Aftonbladet öppnar hon nu upp om avhoppet.

– När vi gjorde hälsoundersökningen inför Let's Dance upptäcktes det att jag måste äta blodförtunnande medicin. Det är på grund av högt kolesterol och är genetiskt. Läkaren sa att det var allvarligt, min dotter som hörde samtalet började gråta. Det här är verkligen något som jag tackar Let's Dance för, det hade inte upptäckts innan, säger hon.

Efter ett tag slutade hon med det blodförtunnande medlet – då höjdes värden i hennes kropp, som muskelvärdena. Samtidigt säger Carola att hon måste börja med medicinen igen. 

Carolas pappa dog i hjärtinfarkt, och enligt artisten ”slarvade han lite med sina mediciner”. 

”Då kom tårarna”

Hon berättar vidare att det till slut blev för tufft att vara med hela vägen i programmet. Två veckor innan premiären skadade hon bland annat knät som hon tidigare skadat i ”Så mycket bättre”.

– Jag blev väldigt utmattad och till slut blev det en ond spiral. Jag fick också ganska många rejäla skador. Knäet var värst. Till slut var jag skadad på sju ställen med munblåsor och kunde knappt prata. Dår har man en infektion i kroppen. När jag pratade med läkaren om krampen och magnesiumet kom tårarna.

”Kände mig som en hamster i ett hjul”

Carola berättar vidare att hon är kritisk till hur programmet fungerar.

– Det var fantastiskt roligt och jag gjorde så gott jag kunde, men jag kände mig som en hamster i ett hjul som aldrig slutade snurra. När premiären var över började jag lägga ihop ett och ett och insåg vad det var för format jag var med i. Det hölls nere med poäng för att det skulle bli mer telefonröster och man fick inte en dag ledigt.

Artisten säger också att hon upplevde det som ”regisserat”. 

Tony Irvings första ord efter Carolas avhopp och Keyyos comeback.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.