Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Carolas triangeldrama i "Allsång på Skansen"

Carola stod på scen med både sin nya pojkvän Jimmy – och hans exflickvän Petra Marklund.
Foto: Magnus Liljegren / All Over Pres
Jimmy Källqvist spelade tillsammans med Carola på scenen i "Allsång på Skansen".
Foto: Simon Hastegård
Petra Marklund och Carola Häggqvist.

Snacka om att Carola tog över "Allsång på Skansen".

Hon fejkramlade av scenen och sjöng tillsammans med pojkvännen Jimmy Källqvist och hans exflickvän Petra Marklund.

– Det var ju lite speciellt att vi alla var på scenen i kväll, säger Carola Häggkvist.

Efter sändningen ville hon inte gå av scenen utan tog över programledarrollen.

Det var ingen tvekan om vem som var den stora stjärnan på Sollidens scen på Skansen i Stockholm. Carola fick mest programtid av de medverkande artisterna, och när hon skulle gå av scenen i den efterföljande webbsändningen ville hon inte gå av. Petra började gå av scenen men Carola ropade då in henne igen och det hela blev väldigt förvirrat.

– Jajaja, jag fick feeling där. Men jag hade fått en annan information, att jag skulle presentera nästa artist. Men samtidigt ville jag att Petra skulle komma in och vi kunde freebasea lite. Det är då det händer, det spontana. Jag hade kunnat stannat kvar med publiken lite till och garvat och busat, säger Carola.

"Lite speciellt"

För programledaren Petra Marklund handlade det om att snabbt finna sig i situationen.

– När det är webbsändning kan allt hända. Men det blev lite rörigt där när Carola ville fortsätta. Men vi är glada att artisterna vill spela ännu mer och vara kvar på scenen, säger hon.


LÄS MER: Bilden som visar Carolas bluff i "Allsång på Skansen"


Samtidigt var stämningen bitvis spänd mellan de två. Anledningen till det är den kärlekstriangel som också innefattar basisten Jimmy Källqvist som spelar i Carolas band. Han är också Carolas pojkvän, och var tidigare i ett flera år långt förhållande med Petra Marklund.

– Det var ju lite speciellt att vi alla var på scenen i kväll. Men det har gått så många år. Vi har träffats tidigare innan jag träffade Jimmy. Men det verkar lugnt. Jag är bara glad att tänk att han vill ha mig som är så mycket äldre än hon, säger Carola och skrattar.

"Inga konstigheter"

Jimmy Källqvist:

– Det känns absolut inte konstigt. Det var så pass längesen jag och Petra var tillsammans, det var ju ändå sex år sedan. Vi har ju setts ibland och jag känner hennes föräldrar väldigt väl så det är inga konstigheter.

Petra Marklund:

– Det var jätteroligt med hela gänget som var med. Inga konstigheter. Men jag pratar inte om andras förhållanden eller mina ex.


LÄS MER: Skandalerna vi minns i "Allsång på Skansen"


Carola blev dock obekväm av Petras fråga om hon hade några mål kvar efter 30 år i branschen.

– Det blev lite, jag vet inte. Det finns så mycket att säga om det och man vet inte vad man ska välja. Det blev lite märkligt. Man vill inte stå där och bara ta över, jag vill ju lyssna in henne. Jag vill inte heller säga för mycket om Amadeus, han vill hålla lite låg profil. Så ja, det blev lite - så där. Men det får man ta.

Fejkade på scenen

Carola hann också med att fejka en volt från scenen. Det som i webbsändningen skulle se ut som om det var hon som föll av scenen var egentligen en stuntkvinna. Samtidigt stod Carola gömd bakom traktorn på scenen.

– Man måste ju få ha lite skoj. Blev det bra? Såg det bra ut?, säger hon efteråt.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.