Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Carola bryter ihop inför alla – orden om bisexualiteten

När Carola var med i ”Så mycket bättre” 2014 berättade hon om en romans hon hade med en kvinna på 80-talet – vilket väckte uppståndelse. Hör Carola berätta själv om känslorna efter programmet.
Foto: TV4
Foto: TV4
Foto: TV4
Foto: TV4
Foto: TV4
Foto: TV4
Foto: TV4
Foto: TV4
Foto: TV4
Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES
1 / 11

Carola har varit Sveriges största superstjärna sedan 1983, när hon vann Melodifestivalen med ”Främling”.

Trots det är artisten osäker på om karriären har varit värt allt lidande som har kommit på köpet – och bryter ihop i tårar i ”Så mycket bättre”.

– Tiden innan ”Främling” och allting så var det liksom lite lättare. Den var bra efter, men den var jättebra innan, säger hon och gråter i programmet.

1983 slog hon igenom med ”Främling” i Melodifestivalen, och över en natt blev Carola hela Sveriges favorit.

Men den enorma framgången var inte bara positiv, och Carola Häggkvists liv ändrades totalt. Familjen flyttade från Stockholmsförorten Norsborg till det fina området Djursholm. Carolas pappa slutade jobba för att skydda sin dotter, medan Carola fick sluta gymnasiet för att det inte gick att kombinera med hennes superkarriär.

– Pappa slutade jobba för att vara ett skydd, och då fick han skit för det. I bland är det lättare att stå i stormens centrum, i ögat, än runtomkring. Jag har hela tiden varit som ett lokomotiv och har kanske litegrann på äldre dagar undrat: var det värt det? Har det varit värt det. Det var tufft för mamma och pappa, säger Carola Häggkvist i lördagens ”Så mycket bättre”.

Artisten började ha med sig stora kassar med autografer som hon kunde dela ut i stället för att behöva skriva nya, något som tog mycket tid.

– Vi hamnade i för stora skor. Den kampen har varit tuff.

Carola avslöjar svåra tiden

”Evighet”-artisten bryter ihop i tårar när hon berättar om hur allt ändrades efter ”Främling”, och hon snabbt rycktes från en trygg uppväxt i förorten till att alla ville ha något från henne.

– Det har inte bara varit en förändring för hela familjen. Tiden innan ”Främling” och allting så var det liksom lite lättare. Den var bra efter, men den var jättebra innan, och den kan jag sakna. Jag kan sakna den, säger hon och torkar tårarna.

När artisten Carola berättar om de stalkers och fans som har stått och tittat in genom hennes fönster genom åren blir rapparen Petter bestört.

– Det är svårt att förstå vad Carola har gått igenom sedan hon bröt igenom med ”Främling”. Hur bevakad hon har varit under alla dessa år, säger Petter i ”Så mycket bättre”.

”Hängde med en tjej litegrann”

Carola var med i ”Så mycket bättre” för första gången 2014. Då berättade hon om en romans hon hade med en kvinna på 80-talet, något som väckte stor uppståndelse och fick Ola Salo att gapa vid middagsbordet.

– Jag kommer ihåg när jag hängde litegrann med en tjej faktiskt på 80-talet. Vi var definitivt inget par, men jag testade. Det var lite jobbigt för jag kände en extrem attraktion och en kraft i det där, men jag valde att inte kliva på, sa Carola i programmet 2014.

Josefin ”Little Jinder” Jinder är nyfiken på händelsen, och frågar mer om det i lördagens avsnitt.

– När du var med här sist var det ju en liten ”skandal” eftersom du skulle vara bisexuell. Kommer du ihåg det, undrar Jinder i programmet.

Carola konstaterar att hon inte minns folks reaktioner, men säger att hon inte ser relationer med kvinnor som en omöjlighet.

– Jag gick ju ut med att det är en möjlig möjlighet.

Jinder är imponerad av att Carola vågade prata om det, och tror att det betytt mycket.

– Det är en så jäkla stor grej ändå för många, jag tycker att det var en jäkligt modig grej att prata om.

”Så mycket bättre”-producenten Martin Nygren berättar att Carola hade kul på inspelningen, och hade sett fram emot att återvända till Grå Gåsen.

– Hon tyckte det var kul förra gången och såg fram emot det. Hon hade en härlig inställning.

Här bryter Carola ihop i tårar – när hon dedikerar sin tolkning till sonen Amadeus i ”Så mycket bättre”.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.