Carolas son har vuxit upp – nu går han sin egen väg

Foto: IBL BILDBYRÅ
Amadeus Sögaard har spelat fotboll sedan barnsben.
Foto: JOEL WENNBERG
Amadeus Sögaard gestikulerar under fotbollsmatchen i Superettan mellan Frej och Norrby.
Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN

Carola Häggkvist och Runar Sögaards son Amadeus Sögaard sågs ofta med sin blonda kalufs på kändisbilder under barndomen.

Nu har kändissonen vuxit upp och har till skillnad från mamma Carola en helt annan plan för livet än sång och musik – nämligen fotbollen. 

Relationen mellan Carola Häggkvist och Runar Sögaard är en av kändis-Sveriges mest uppmärksammade. Den avslutades för 18 år sedan men kvar från relationen är den gemensamma sonen Amadeus, som i dag hunnit bli hela 20 år gammal. 

Amadeus och pappa Runar Sögaard 2007.
Foto: SUVAD MRKONJIC / EXPRESSEN

I slutet av förra året skrev Amadeus Sögaard på ett A-lagskontrakt med Superettan-laget IK Frej som sträcker sig över säsongen 2019. I en intervju med Aftonbladet tidigare i år berättade han om målet med karriären.

– Mitt långsiktiga mål är att bli en världsback. Om ens mål och visioner inte skrämmer en så är de för små, tycker jag, sa han då. 

Sjunger i duschen  

Innan han gick över till superettan spelade Amadeus i u19-truppen för IF Brommapojkarna. Fotbollen var ett självklart val, även om han har viss erfarenhet av att ha varit och nafsat på artistvärlden. 

Under Humorgalan i TV4 2015 framträdde Carola med en låt som Amadeus skrivit. I intervjuer efteråt har han tonat ner sin musiktalang. 

– Jag håller inte på med musik mer än andra. Jag sjunger i duschen, sen om det är bra eller ­dåligt får andra avgöra. Media målar ­ofta upp en egen bild, sa han tidigare i år till Aftonbladet.

Frejs Amadeus Sögaard och Norrbys Richard Yarsuvat under fotbollsmatchen i Superettan mellan Frej och Norrby den 2 April 2018 i Stockholm
Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN

Bar Carola upp för trappan

På sin Instagram lägger Amadeus Sörgaard upp bilder som tydligt visar hur han vuxit upp och hur det går i fotbollskarriären. 


Amadeus Sörgaard lägger upp bilder från sitt liv på sin Instagram.
Foto: Instagram

Relationen verkar vara stark mellan mor och son. För två veckor sedan genomgick Carola en fotoperation och på sin Instagram berättar Carola om hur hon efter operationen fick hjälp upp för trappan av Amadeus, som bar henne hela vägen upp. En gest som Carola hyllade i texten till bilden på Amadeus bärandes på sin mamma och med systern Zoe Häggkvist,9, leendes bredvid. 


https://www.instagram.com/p/BnUI4xJlMVE/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

Med två kända föräldrar verkar Amadeus Sögaard inte ha någonting emot att ta del av livet i rampljuset. Under fredagen är han med i Fångarna på fortet i TV4 tillsammans med pappa Runar Sögaard. 

Mamma Carola Häggkvist lade under kvällen ut ett inlägg för att hylla sin son.

https://www.instagram.com/p/Bntzv7mldqQ/?taken-by=carolaofficiell

Expressen har varit i kontakt med Amadeus Sögaard som avböjer att kommentera ytterligare.


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.