Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Carolas rockiga galashow i Malmö

Foto: Ronny Johannesson

Här firar Carola 30 år som artist.

På Amiralen i Malmö bjöd den svenska schlagerdrottningen på en riktig galashow för publiken.

- Det är en attack-känsla när man lirar, säger Carola efter sitt framträdande.

I samband med Eurovision Song Contest bjöd den svenska schlagerdrottningen Carola på en rockig galashow för sina fans som hade samlats på Amiralen i Malmö.

Sångerskan som i år firar 30 år som artist framförde låtar från sin karriär med hjälp av ett gäng hårdrocksmusiker på scenen.

sin blogg skriver sångerskan om showen:

"Jag får bygga ut scenen framåt några meter då Kickens (från The Poodles) trumset liknar mer ett StarTrek skepp med 70 klingande cymbaler än något man kompar en gammal schlager sångerska med.. " och fortsätter:

"Och nu blir det Stormvind, Evighet, Runaway och lite till..med dubbla kaggar och rocksväng mellan schlager-harmisarna."

"En del av mig"

Med på scenen fanns även Mats Leven från Candlemass och Henrik Bergqvist och Pontus Eegberg från The Poodles. För Expressens reporter Rebecca Lindström berättar sångerskan om den rockiga stilen och sitt val att framföra låtarna kompat av hårdrocksmusiker:

- Det är en stor del utav mig. Det är där jag hämtat tryck i det gör när jag gör mina schlagerlåtar, förutom kraften uppifrån. Det är det rocken handlar om, en attackkänsla när man lirar, säger hon i intervjun.

Bland annat ska sångerskan ha kastat sig ut i publiken och själv satt sig bakom trummorna. Enligt Carola har den rockiga stilen alltid varit en del av henne.

- Jag har alltid haft den.  Men det blir ju lite extra när man har riktiga hårdrocksmusiker, säger hon.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.