Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Carolas relation med exet – firar midsommar ihop

Carolas relation med exet – firar midsommar ihop
Carola Häggkvist.
Foto: Karin Törnblom / Pressbild, sommarkonsert
Carola Häggkvist.
Foto: Karin Törnblom / Pressbild, sommarkonsert
Carola bjuder in till intima konserter i Stenige slottsby – med säkert avstånd mellan borden.
Foto: Karin Törnblom / Pressbild, sommarkonsert
Carola Häggkvist.
Foto: Karin Törnblom / Pressbild, sommarkonsert
Carola Häggkvist.
Foto: Karin Törnblom / Pressbild, sommarkonsert
Carola Häggkvist och Jimmy Källqvist är inte längre ett kärlekspar – men är fortfarande vänner.
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Carola Häggkvist.
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Carola visar stolt upp barnen Amadeus och Zoe på Instagram.
Foto: Instagram
1 / 9

Under helgen har Carola Häggkvist premiär för sina intima sommarkonserter i Steninge slottby – hennes egen hemmamiljö.

Midsommar firar artisten ihop med goda vänner, barnen och exet Jimmy Källqvist.

– Det är mysigt. Ingen av oss har träffat någon annan, så det är lätt, säger Carola.

På midsommardagen har Carola Häggkvist premiär för sina exklusiva konserter i miljöerna runt Steninge slottspark där hon bor.

Publiken kommer vara under 50 personer, och det blir intima, akustiska spelningar.

– Det blir mer personligt och mindre produktion. Det är en större utmaning än att stå och sjunga inför 30 000 i publiken på Liseberg – nu kommer man nära, säger Carola.

– Nu när vi inte kan resa på samma sätt får vi ta vara på det vi har närmast oss hemma, vi ska inte trycka på pausknappen. Då blir jag i stället kreativ och ser vad som går att göra – duka upp vackert för 50 personer i en vacker slottspark.

De tio konsertdatumen efter midsommar sålde ut på nolltid och nu planeras fler datum i augusti. 

Vänskapen med exet

Ex-pojkvännen och basisten Jimmy Källqvist har hus ett stenkast från Carola, och kommer medverka under helgens konsert. Trots att de inte längre är ett kärlekspar har de fortsatt vara vänner efter uppbrottet, som blev offentligt i höstas.

– Det är en trygg vänskap. Han gästar faktiskt på midsommardagen med sitt basspel. Han kommer också dyka upp här under midsommarfirandet, det är mysigt. Ingen av oss har träffat någon annan, så det är lätt, säger Carola.

Midsommarafton kommer att firas med Jimmy, vänner och barnen Amadeus och Zoe – och Carola ser fram emot en tur med sin nya båt.

– Vi ska ut med båt, jag älskar havet! Jag har fått tag på en helt ny, härlig båt. Jag, sonen och Zoe ska ut med lite goda vänner. Fram med sillen och potatisen, och så ska vi binda en krans. 

Carola ser också fram emot att umgås med Amadeus flickvän och hennes mamma – som hon kommit mycket nära och numera inkluderar i familjen. 

– Jag vill ju umgås med ungdomarna och bjuder ofta in till söndagsmiddagar. Jag minns att jag tyckte om när mina föräldrar styrde upp grejer. 

– Amadeus och flickvännen tränar ganska mycket. Det ska jag komma i gång med själv också. Jag har faktiskt varit ute och tränat lite mer, det är underbart i naturen. 

Hur är du som svärmor?

– Initiativrik och kreativ. Jag köper hellre in sushi för att vi ska få tid ihop, fast det är mysigt att hänga i köket och laga middag också. Men det har blivit lite ombytta roller, det är faktiskt männen i dag som står i köket. Amadeus brukar stå vid grillen och fixa god mat.

Carolas tid i karantän

Nyligen visade ett antikroppstest att Carola Häggkvist haft covid-19. Artisten berättar att hon höll sig isolerad i hemmet under tiden hon var sjuk. Carola menar att hon kom lindrigt undan – men kände av typiska symptom som andningssvårigheter.

– Nu har jag en mycket större förståelse för paniken som kan komma när man inte kan andas. Jag förstod att jag var tvungen att vara försiktig, att de här slagen kunde komma. 

Carola ser med allvar på virusets spridning, och inser att det fortfarande är viktigt att vara försiktig.

– Det är svårt att förstå, det är inte förrän det händer något nära en som man riktigt förstår. Det var likadant när mina föräldrar gick bort, då stod tiden stilla för mig – men livet runt omkring rullade på. 

– Man har lust att säga hej och kramas – men vi behöver fortsätta vara försiktiga. Men inte stoppa allt, det går att ses och sitta lite längre ifrån varandra.


Carola Häggkvist

Ålder: 53.

Familj: Sonen Amadeus, 22, och dottern Zoe, 11.

Bor: Steninge slottsby i Sigtuna.

Aktuell: Sommarkonserter i Steninge slottsby, där Carola sjunger älskade sånger och svenska visklassiker som ”Så skimrande var aldrig havet”, ”Visa vid vindens ängar” och ”Brevet från Lillan”.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.