Carolas problematiska kärleksjakt: ”Inte för mig”

Carola och Jimmy Källqvist.
Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES
Carola Häggkvist.
Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES
Carola Häggkvist.
Foto: JARI KANTOLA / STELLA PICTURES

Carola Häggkvist lever som singel, efter uppbrottet från Jimmy Källqvist – men så vill hon inte ha det.

I en intervju med tidningen Amelia berättar stjärnan om sin längtan efter kärlek, men att hon inte vet hur hon ska lyckas hitta den.

– Jag trivs i tvåsamheten. Men hur ska jag träffa någon? Det funkar ju inte för mig att gå ut på nätet, säger Carola.

Det var i november som Carola Häggkvist, 53, berättade att hon och pojkvännen sedan fem år, Jimmy Källqvist, 49, gått skilda vägar, och bara är vänner.

De två fortsätter ha en nära relation, pratar ofta med varandra över telefon och äger dessutom ett hus i Sydafrika tillsammans.

– Jag och Jimmy har jättebra kontakt, vi hörs i princip varje dag och Zoe säger hej till honom på telefonen. Han jobbar på sitt hus här alldeles i närheten, han kommer över och tar en kaffe och vi snackar och pratar, berättade hon före midsommar.

Singellivet är inget Carola trivs med – artisten vill gärna hitta kärleken. Men hur det ska gå till är ett svårare problem.

– Ja, jag trivs i tvåsamheten. Men hur ska jag träffa någon? Det funkar ju inte för mig att gå ut på nätet, säger Carola i en intervju med tidningen Amelia.

”Kände mig ensam”

Efter skilsmässan från Runar Sögaard 2000, efter tio år som gifta, har ”Fångad av en stormvind”-stjärnan haft flera längre förhållanden. Men under singelperioderna har ensamheten gjort sig påmind, och artisten har känt sorg över att inte ha en livspartner att dela allt med, berättar hon i Amelia.

– Amadeus och jag åkte till några vänner på Mauritius för många år sedan. Ofta reser jag bort och jobbar, men den gången behövde jag semester. När våra vänner åkte hem var det bara vi två kvar och då blev det så tydligt. Där satt jag med min min son bland alla palmer och vackra stränder, och ingen man. Det gjorde ont, jag blev ledsen. Jag kände mig ensam i paradiset, säger hon.

Samtidigt vägrar artisten nöja sig med vem som helst – hon vill ha någon med samma livsinställning som henne själv, som inte är ute efter hennes pengar eller kändisskap. 

– Någonstans finns det väl en manlig Häggis som bara kör på, precis som jag. För det finns ett skydd i att vara två som är skönt, men då kan inte den personen älska stålar, beröm eller andra kvinnor. Jag vill ha en renhjärtad man.

Carola och Jimmys midsommar

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.