Carolas pojkvän stoppad från nya sommarturnén

Foto: EERO HANNUKAINEN / IBL BILDBYRÅ / IBL
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Carola Häggkvist ger sig ut på den akustiska sommarturnén ”Naket – en akustisk hitskonsert”. 

Nu avslöjar hon hur stunden med pojkvännen Jimmy Källqvist inspirerade till idén, och varför han inte kommer vara en av musikerna vid hennes sida. 

Carola Häggkvist, 52, ska ge sig ut på en sommarturné i Sverige. Och det blir en avskalad föreställning, tanken är att konserterna ska vara akustiska och Carola ska endast ackompanjeras av två gitarrister där hon ska tolka sina personliga favoriter bland sina hits.

Men för Aftonbladet avslöjar hon att pojkvännen Jimmy Källqvist, 48, som är basist inte kommer att vara en av de två musikerna vid hennes sida. 

Carolas hemmaspelning

– Jimpa ska ut med ”Diggiloo” i sommar och jag kan ju inte sitta hemma och vänta på honom, säger hon lite skämtsamt.

Idén kom från att hon tillsammans med pojkvännen spelade ”Säg mig var du står” hemma, och den stunden fick något att vakna till liv inom Carola.

– Jag sjöng och han spelade och då kände jag att det är precis så här det ska göras. Avskalat och naket. Fokusera på sången. På min röst. Jag vill lyfta mina hits och jag kan inte tänka mig ett bättre sätt att göra det på, säger hon.

Samtidigt sneglar hon mot superstjärnan Lady Gaga för att få inspiration. I sina nytolkningar vill hon fånga känslan som stjärnan lyckats få fram i låten ”Shallow”. 

”Tänker ta mig friheter”

– Det är den nakenheten man vill visa på. Här är jag i dag. Så här låter Carola i dag med sina låtar. Varken mer eller mindre. Jag vill blomma i dem. Men jag kanske ställer mig på någon högtalare eller kastar ut någon blomma, men då får jag göra det. Jag tänker ta mig friheter men jag tänker göra det utifrån det lilla formatet, säger hon.

”Naket – en akustisk hitskonsert” har premiär på Rosendals slott i Stockholm den 26 juni och totalt finns 12 konsertdatum spikade. Biljetterna släpps den 22 mars. 

”Naket - en akustisk hitskonsert” med Carola Häggkvist

26 juni: Stockholm, Rosendals Slott

28 juni: Uppsala, Parksnäckan

29 juni: Bollnäs, Freluga Trädgårdsscen

30 juni: Kalix, Vassholmen

5 juli: Örebro, Stadsträdgården

10 juli: Djurönäset, Folkparken

11 juli: Falkenberg, Stålboms konditori

19 juli: Helsingborg, Sofiero Gård

20 juli: Göteborg, Villa Belparc

25 juli: Gotland, Warfsholm

26 juli: Borgholm, Halltorps Trädgård

27 juli: Varberg, Majas Vid Havet

Biljetterna släpps fredag 22 mars.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.