Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Carolas överraskning till Bindefeld på heliga platsen

Kändistätt när Micael Bindefeld fyller 60.
Micael Bindefeld postade på torsdagseftermiddagen själv en video där Lisa Nilsson, Lena Philipsson, Pernilla Wahlgren, Carola Häggkvist och Sarah Dawn Finer alla sjunger tillsammans vid Hela gravens kyrka i Jerusalem. Foto: Instagram
Camilla Läckberg lade upp en bild på Carola vid en stor fläkt. Foto: Instagram
Micael Bindefeld vid hotell Jaffa dit sällskapet anlände på onsdagseftermiddagen. Foto: MIRIAM ALSTER
Ebba Busch Thor tillsammans med Micael Bindefeld. Finansmannen Mats Qviberg längst till vänster. Foto: MIRIAM ALSTER
Birgitte Söndergaard och Orup, några av gästerna. Foto: MIRIAM ALSTER
1 / 7

Micael Bindefeld firar sin 60-årsdag med en kändistät lyxresa till Tel Aviv, som pågår hela helgen, och på torsdagen passade han på att bjuda gästerna på en historiespäckad utflyktsdag till Jerusalem.

I ett videoklipp står Carola, Pernilla Wahlgren, Lena Philipsson, Lisa Nilsson och Sarah Dawn Finer och sjunger tillsammans för Bindefeld.

”Att se mina gamla vänner i en unik och spontan gospel djupt nere i grottorna under Heliga gravens kyrka, är inget mindre än häpnadsväckande”, skriver Micael Bindefeld.

Micael Bindefeld står för årets kändistillställning, efter att på onsdagen flugit ner ett chartrat plan med kända vänner för att bjuda dem på en lyxig semester i Tel Aviv.

Profiler som Camilla Läckberg, Sofia Wistam, Pernilla Wahlgren, Charlotte Perrelli och många fler är på plats för att fira sin festfixar-vän, och på onsdagskvällen samlades alla för en härlig välkomstfest med sushi på en takterrass.

På torsdagen har Micael Bindefeld valt att lära sina gäster mer om Israels historia och kultur. Därför fick alla följa med på en guidad tur på Yad Vashem i Jerusalem, Israels minnesplats för Förintelsen.

På sin Instagram skriver Micael Bindefeld om beslutet att ta med alla till museet om Förintelsen, och passade på att hylla vännen och Kristdemokratiska partiledaren Ebba Busch Thor för hennes engagemang i frågor om antisemitism.

https://www.instagram.com/p/B2lmHjPoOx5/

Busch Thor om vänskapen med Bindefeld

Även Ebba Busch Thor publicerar samma bild, tillsammans med flera andra, och skriver mer om sin vänskap med Bindefeld.

”Ibland möter man människor i livet som redan första gången man möts får en särskild plats i hjärtat. Micael och hans man Nicklas är två sådana människor. Jag är så tacksam över att ha mött dem”, skriver Busch Thor.

https://www.instagram.com/p/B2lmj30lcvu/

Pernilla Wahlgren, som delar hotellrum med Lena Philipsson på resan, delar med sig av äventyret på sina sociala medier. Först syns den lyxiga hotellfrukosten på sin Instagram Story, följt av resan till Jerusalem.

”Wahlgrens värld”-profilen visade också delar av museet, och hur Bindefeld håller tal vid ett podium. På eftermiddagen filmade Wahlgren hur hon först går på en marknad, och sedan står utanför Gravkyrkan.

Foto: Instagram
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Foto: Instagram

Läckbergs fläkt-passning till Carola

Camilla Läckberg är också med på resan till Jerusalem. Efter besöket på Yad Vashem bjöds kändisgästerna på lunch, med fin utsikt över staden, där Carola också uppträdde.

Senare på torsdagen postade författaren även en video på Carola stående vid en stor fläkt.

– Kom igen nu då, här har du en fläkt. Det är bara att köra, säger Läckberg, som en tydlig referens till Carols klassiska hit ”Fångad av en stormvind”.

Carola Häggkvist passade på att sjunga för gästerna under torsdagen. Foto: Instagram
Foto: Instagram
Carola vid en stor fläkt. Enligt Läckberg en tydlig koppling till klassikern ”Fångad av en stormvind”. Foto: Instagram

På eftermiddagen besökte det kändistäta kompisgänget den heliga graven, och Bindefeld publicerade ett videoklipp där Lisa Nilsson, Lena Philipsson, Pernilla Wahlgren, Carola och Sarah Dawn Finer står tillsammans och sjunger medan de håller om varandra.

”Att se mina gamla vänner i en unik och spontan gospel djupt nere i grottorna under Heliga gravens kyrka, är inget mindre än häpnadsväckande”, skriver Micael Bindefeld till videon.

https://www.instagram.com/p/B2mDE2jIE_M/

32 grader varmt på gatorna i Jerusalem

Programledaren Sofia Wistam är en annan som under dagen har delat med sig av bilder från utflyktsdagen. På Instagram har hon postat tre bilder. En på Micael Bindefeld tillsammans med vännen och skådespelaren Izabella Scorupco, en med Sarah Dawn Finer och Pernilla Wahlgren och ytterligare en från folkvimlet på det trånga gatorna i Gamla staden i Jerusalem.

”Feeling hot hot hot!”, skriver Wistam som uppger att det är 32 grader varmt under kändiselitens vistelse i Jerusalem. 

https://www.instagram.com/p/B2mPfJrIISA/

Under kvällen fortsatte uppdateringarna att komma i sociala medier. Micael Bindefeld berättade på Instagram att kvällen gick i arabiskt tema på restaurang Abu Gosh i Tel Aviv.

På en film syns bland annat en magdansare uppträda inför en entusiastisk publik. 

Även Camilla Läckberg lade bland storys. Bland annat på en dansande Bathina Philipson, en sjungande Sarah Dawn Finer och en magdansare med ett svärd på huvudet.

Foto: Instagram
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Foto: Instagram

HÄR ÄR NÅGRA AV GÄSTERNA

Lena Philipsson

Pernilla Wahlgren

Sofia Wistam

Måns Herngren

Tomas Ledin

Lisa Nilsson

Christer Lindarw

Jonas Gardell

Mark Levengood

Charlotte Perrelli

Bathina Philipson

Ebba Busch Thor

Carola Häggkvist

Camilla Läckberg

Simon Sköld

Mona Sahlin

Orup

Viveca Sten

Anja Pärson

Filippa Rådin

Sarah Dawn Finer

Martina Bonnier

Ulf Kristersson

Lena Adelsohn Liljeroth

Ulf Adelsohn Liljeroth