Amadeus kärlekslycka med flickvännen: ”Jätteroligt”

”Vem av oss förstod” är titeln på Carolas nya singel.
Foto: Rickard L. Eriksson
1983 gick Carola Häggkvist från främling för svenska folket till att bli en superkändis.
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Carola visar stolt upp barnen Amadeus och Zoe på Instagram.
Foto: Instagram
Amadeus Sögaard och flickvännens familjer firar högtider tillsammans.
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / IBL/MEDIABILD
Carola har hittat en ny vän i Amadeus flickväns mamma.
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

I ett decennium har Carola Häggkvist arbetat med att skapa musik till påskhögtiden – nu släpps den första låten ”Vem av oss förstod”.

Carola firar påsken med sin brokiga men kärleksfulla familj, som nu har utökats med sonen Amadeus flickvän och hennes mamma.

Dessutom är exet Jimmy Källqvist fortfarande en närvarande person i hennes liv, trots att de inte längre är ett kärlekspar.

– Det kommer väl att bli lite tufft och svårare när någon av oss träffar någon ny, säger artisten.

Carola Häggkvist hedrar påsken genom att släppa nya singeln ”Vem av oss förstod” på långfredagen, skapad tillsammans med norske producenten Erik Hillestad.

Det är den första låten som släpps från det musikaliska projekt som duon har arbetat fram under tio år.

– Man kan lyssna på de här låtarna hela året, men de fungerar att sjunga under påskmässa eller lyssna på medan man målar påskäggen. Det är lite poppigare visa, som leder oss från skärtorsdagen till Kristi himmelsfärd. Jag önskar att musiken får folk att känna lugn, frid – som en varm filt av kärlek som läggs på hjärtat, säger hon.

Det är en hektisk lanseringshelg som väntar, Carola ska sjunga sin nya låt i TV4:s ”Nyhetsmorgon” och i ”Stjärnornas stjärna”. Dessutom medverkar hon i ”Music sessions” på Viaplay och i en digital välgörenhetskonsert för BRIS.

Fått en ny familj med Amadeus flickvän

Men den folkkära artisten tar sig också tid för att umgås och fira påsken med sin närmaste familj. De har tagit nattvarden tillsammans, och på skärtorsdagen hade Carola en festlig middag tillsammans med dottern Zoe, sonen Amadeus, hans flickvän och hennes mamma. 

Amadeus Sögaard har ärvt sin mammas musikaliska talang, men är också en skicklig fotbollspelare. Nyligen återvände han till Brommapojkarnas herrlag, och privat blomstrar kärlekslivet för 22-åringen. 

Carola gläds inte bara åt att sonen har hittat kärleken, det har också lett till nya vänskapsband. Numera firar de båda familjerna högtider tillsammans.

– Familjemiddagen har vi hos min goda nyfunna väninna, som är Amadeus flickväns mamma. Det är tjejligan och Amadeus, säger Carola med ett skratt.

Hur är det att ha rollen som svärmor?

– Det är jätteroligt! Det är bonus i livet – det blir bara bättre och bättre med åren. Jag får ha glada barn, och Amadeus har hittat en så bra tjej. Det gör mig glad. 

Har daglig kontakt med Jimmy

Förra året berättade Carola att hon är singel efter några års förhållande med musikern Jimmy Källqvist, 49. 

Carola lever fortfarande som singel, men hennes förhoppning är att en dag landa i tvåsamhet.

– Ja. Jag tycker det är en fiffig idé. Inte minst för barnen, det är skönare för dem att känna att det finns två, säger hon.

Men Jimmy Källqvist har inte försvunnit ut ur Carolas eller hennes barns liv. De bor fortfarande i närheten av varandra i Steninge slottsby och ses ofta, både i professionella och privata sammanhang.

– Jag och Jimmy har jättebra kontakt, vi hörs i princip varje dag och Zoe säger hej till honom på telefonen. Han jobbar på sitt hus här alldeles i närheten, han kommer över och tar en kaffe och vi snackar och pratar, säger hon.

Carola Häggkvist och Jimmy Källqvist är inte längre ett kärlekspar – men är fortfarande vänner.
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Hur har ni lyckats behålla vänskapen efter att ni gjort slut som kärlekspar?

– Vi hade en vänskap innan vi blev ett par, det hjälper till. Vi var kolleger innan, så vi kände varandra och vi vet att vi kommer att mötas. Zoe hade också mycket tid med honom. Det finns ingen anledning att inte fortsätta relationen, men vi är inte längre romantiska med varandra.

Det är inte alla som klarar den övergången.

– För vissa som gör slut kan det bli alldeles för svårt och hjärtskärande. Det kommer väl att bli lite tufft och svårare när någon av oss träffar någon ny, vilket jag inte har gjort. Jag har inte försökt heller. 

– Det är fint att ha en till vuxen som – i alla fall just nu – tillhör familjen. Det är mysigt! 


Det här är Carola Häggkvist

Ålder: 53.

Familj: Sonen Amadeus, 22, och dottern Zoe, 11.

Bor: Steninge slottsby i Sigtuna.

Aktuell: Ett musikaliskt påskprojekt, först ut är nya singeln ”Vem av oss förstod”, (musik: Carola, text: Erik Hillestad). Under helgen medverkar hon i TV4:s ”Nyhetsmorgon”, ”Stjärnornas stjärna”, och i en digital välgörenhetskonsert för BRIS (Swish-nummer 9015041).


Erik Hillestad på Kirkelig Verksamhet i Oslo:

– Jag har haft glädjen att samarbeta med Carola i mer än 20 år i fem olika musikprojekt och flera konserter. Det har alltid varit energigivande och inspirerande för mig. Carola har ett unikt sätt att lyfta och engagera de hon samarbetar med.

https://www.instagram.com/p/B6ys4DrhDsC/

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.