Carolas möte med kungen: ”Tackade – först på bollen”

Lämnar över färgglada ballonger.
Carola tackade kungen efter showen.
Foto: JONAS EKSTRÖMER /TT / TT NYHETSBYRÅN
Prinsessan Estelle var på plats för konserten.
Foto: Magnus Johnsson / Fototjänster i Kalmar
Kungen öppnade Solliden för en konsert med 500 personer i publiken.
Foto: HENRIC WAUGE / SPA

En Carola i toppform framträdde på tisdagskvällen inför kungafamiljen – och en stor publik för första gången efter pandemin.

Hon gav en specialkonsert en dag före Victoriadagen.

– Sånt flyt, sån dynamik, sån kärlek från publiken. Jag har nog aldrig varit bättre, säger artisten efter showen.

Kungen öppnade Solliden för 500 personer som kom för att lyssna till Carola Häggkvist på tisdagskvällen. Sångerskan är på strålande humör efter showen och tackar kungen för att han gjorde det möjligt för en så pass stor publik att komma.

– Jag tackade kungen för att han är först på bollen och öppnar för en så stor publik. Det var årets varmaste dag. Kungen frågade om inte min rosa klänning var för varm, och ibland kändes det som att jag ville hälla en flaska vatten över mig på scenen, säger Carola.

”Det var så mycket kärlek”

– Det kändes speciellt att sjunga för en stor publik för första gången på så länge. Jag fick ett otroligt fint mottagande. Det var så mycket kärlek, säger hon.

Carola berättar att hon överlämnade ett knippe rosa ballonger som födelsedagspresent till kronprinsessan Victoria. De skulle matcha den likaledes rosa kreation hon bar under kvällen.

Carola i samtal med drottning Silvia och prinsessan Estelle efter showen.
Foto: JONAS EKSTRÖMER /TT / TT NYHETSBYRÅN
”Jag tackade kungen för att han är först på bollen och öppnar för en så stor publik”, säger Carola.
Foto: JONAS EKSTRÖMER /TT / TT NYHETSBYRÅN

Hon sjöng en specialversion av ”Happy Birthday” till Victorias ära samt drog alla sina största hits till publikens stora förtjusning. Med ”Fångad av en stormvind” som näst sista nummer.

”Svenska killar är så blyga”

Artisten gick runt bland publiken – och berättar att eftersom hon bar högklackat för första gången på länge och kände sig lite ostadig bad hon om hjälp att ta sig ned från scenen.

– Jag frågade ”finns det nån karl som kan ta min hand?”. Svenska killar är så blyga, men till slut kom en fram, säger Carola.

I det sammanhanget meddelar hon att hon fortfarande är singel och att ”ingen är på gång”. Sångerskan är på Öland i goda vänners sällskap. Hon laddade upp inför konserten på Solliden genom att repetera tillsammans med pianisten och gitarristen på vännernas öländska veranda.

Tuff vår

Det har varit en tuff vår för Carola med utbrändhet och knäskada. Men i dag mår hon bra.

– Jag känner mig starkare än någonsin, säger hon.

Nästa framträdande är i augusti i Steninge slott. Carola bor strax intill, så hon säger att det blir ”inför hemmapubliken”.

Kronprinsessan Victoria på plats vid Solliden för exklusiv konsert med Carola.

Kungen ser en katt – avbryter intervjun

Ur arkivet: Kungen och drottning Silvia är mitt uppe i en intervju – när kungen ser en katt. Då vill han ha den på film.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.