Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Carolas kyss med kärleken – på sonens fotbollsmatch

Carola Häggkvist gick på fotboll i vårvärmen på måndagen och fick se sin son Amadeus Sögaard vinna med iK Frej för första gången denna säsong. Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / MEDIABILD
Carola Häggkvist besökte matchen med kärleken Jimmy Källqvist. Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / MEDIABILD

Popikonen Carola Häggkvist, 52, gick på fotboll på måndagskvällen – och fick se sin son Amadeus Sögaard vinna med sitt IK Frej mot Östers IF.

Täbyklubben IK Frej spelar i superettan, den näst högsta divisionen i fotboll, men har haft en tung start på säsongen med tre raka förluster.

På måndagen gästades IK Frej av Östers IF som har inlett med tre oavgjorda matcher.

Det var alltså två lag på jakt efter sin första seger som möttes.

Och i hemmapubliken på Vikingavallen i Täby fanns ett känt ansikte: Carola Häggkvist, 52, mamma till mittbacken Amadeus Sögaard, 21.

Popsångerskan vad där med sin pojkvän Jimmy Källqvist, 48, och såg ut att njuta i vårsolen.

Fortfarande särbo med kärleken

Senast Carola intervjuades i Expressen, i december 2018, bodde hon i Steninge slottsby utanför Märsta med dottern Zoe, 9, och Amadeus, som ännu inte flyttat hemifrån utan bor växelvis hos henne och sin pappa Runar Sögaard.

Jimmy Källqvist äger en tomt intill, men har inte flyttat in hos Carola – ett beslut som paret tagit gemensamt.

– Det handlar om commitment, det beror på vilken läroskola man kommer ifrån men jag tycker det är bekvämt på ett sätt att bo ifrån varandra då man är väldigt självständig av sig. Men jag skulle heller inte rekommendera det, då man kan komma ifrån varandra. Jag hejar på familjeliv och att det kan se olika ut i dag, sade Carola Häggkvist då.

I stället äger de ett hus tillsammans i Hout Bay utanför Kapstaden i Sydafrika. En plats som Carola beskriver som en plats där hon kan vara sig själv.

– Jag blommar kanske lite mer där och kan få vara privata Carola som är modigare och mer avspänd, sade Carola Häggkvist. 

Första segern

Även Amadeus Sögaards pappa Runar Sögaard var på plats i publiken, men var av bilderna att döma inte där i sällskap med sin exfru.

Matchen blev spännande ända in i det sista – och slutade i glädje för Carola Häggkvist och alla andra hemmafans.

Tio minuter från slutet ledde Öster med 2-1. Men IK Frej vände med två sena mål och vann till slut med 3-2.

Expressen har sökt Carola Häggkvist via hennes presskontakter.