Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Carolas kyrka går i konkurs

Här, i Filadelfiakyrkans lokaler, har Karisma Center haft sina gudstjänster. Nu får Carola vända sig någon annanstans om hon vill fortsätta att gå i kyrkan.
Carola Häggkvists församling Karisma Center har knäckts av skulderna på över tolv miljoner kronor.
I går lämnades konkursansökan in till Stockholms tingsrätt.
Vi såg ingen annan utväg, säger Marie Thorstensson från församlingen.
Filadelfiakyrkan där församlingen haft sina lokaler.
Carola Häggkvist, 38, har i många år varit en av Karisma Centers aktiva medlemmar. Hon och exmaken Runar Sögaard, 37, har varit två av församlingens mest tongivande medlemmar. Carola har sjungit på gudstjänsterna och Runar hållit väckelsepredikningar. Nyligen lämnade Runar församlingen, och nu kommer församlingens alla omkring 800 medlemmar att tvingas söka sig nya vägar – i går ansökte Stockholm Karisma Center om konkurs. – I dagsläget har vi 12,3 miljoner i skulder. Vi har försökt hitta olika alternativ till hur vi ska kunna lösa det här, men vi ser ingen annan utväg, säger Marie Thorstensson.

Upplöst förening

Församlingens verksamhet kommer inte att upphöra omedelbart, det kommer hållas gudstjänster i Filadelfiakyrkans lokaler på Rörstrandsgatan i Vasastan i Stockholm. – Men vid konkursen upplöses föreningen, och man kan ju inte vara medlem i något som inte finns. Den bistra sanningen är att det inte finns något Karisma Center längre, säger Thorstensson.

Inga nya planer

Finns det planer på att starta något nytt? – Just nu finns det inga planer, men alla är ju fria att starta vad man vill, så det är möjligt att det kan komma bli något i framtiden. Men det vet vi inte i dag. Expressen har sökt Carola Häggkvist för en kommentar.
Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!