Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Carolas kritik efter bilden i tv: ”Gick över gränsen”

Carola återvände till ”Så mycket bättre” 2019.
Foto: TV4
Nu menar hon att klippningen blev missvisande vid ett tillfälle då Miss Li berättade om något allvarligt ur hennes liv.
Foto: TV4
Carola på invigingen av Stockholm Pride 2021.
Foto: ERIK SIMANDER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Carola Häggkvist var en av stjärnorna i förra säsongens ”Så mycket bättre”.

Men artisten är inte helt nöjd med klippningen av ett känslosamt ögonblick i programmet.

”Jag vet att jag aldrig skulle ha surplat i mig som en ångvält om jag märkte att någon var på gråten”, skriver Carola på Instagram om ett tillfälle när Miss Li öppnade upp sig vid middagsbordet.

I 2019 års ”Så mycket bättre” återvände flera tidigare deltagare till Grå Gåsen på Gotland. Två av dem var artisterna Carola och Miss Li. 

I ett inlägg på Instagram kritiserar nu Carola klippningen under ett särskilt tillfälle. I artistens inlägg skriver hon först om inspelnigen av SVT:s ”Stjärnorna på slottet” som spelades in i somras och sänds senare i vinter.

Hon fortsätter sedan:

”Hoppas de inte klipper som 4:an gjorde när jag åt kräftor i ’Så mycket bättre’ och det såg ut som om jag inte lyssnade på Linda (Miss Li) när hon berättade allvarligt från sitt liv”.

Carola: ”Gick över gränsen”

Enligt Carola gav klippningen en felaktig bild av vad som faktiskt hände vid tillfället.

”Var nog menat mer som ett humoristiskt inslag till situationen vid bordet då i princip det bara var jag och en artist till som åt av kräftorna. Men jag vet att jag aldrig skulle ha surplat i mig som en ångvält om jag märkte att någon var på gråten”, skriver hon.

Den folkkära artisten tillägger:

”Den inklippningen gick över gränsen och blev missvisande tycker jag”.

Carola Häggkvist utlovar samtidigt att ”inget glufsätande” från hennes håll kommer att förekomma i kommande säsongen av ”Stjärnorna på slottet” – och hoppas också att klippningen inte bjuder på några obehagliga överraskningar.

Niklas Strömstedt, Danny Saucedo och Petter var andra som var med i säsongen 2019.
Foto: TV4

”Kanske inte en idealisk maträtt”

”Man kan bara hoppas att skratten och tårarna hamnar på rätt autentiska ställen nu till detta program”, skriver hon i sitt Instagram-inlägg.

Från TV4:s håll beklagar man om Carola upplevt att klippningen gått över gränsen.

”Det var ju ett tag sedan. Minns inte situationen exakt. Men det handlade nog om att man i klippningen ibland måste illustrera varifrån olika bakgrundsljud kommer ifrån för att det inte ska skapa irritation hos tittaren. Här handlade det om kräftsurplande – så här i efterhand kanske inte en idealisk maträtt att inta i tv – men tråkigt om Carola upplevde att vi gick över gränsen. Hon har varit fantastisk i våra program”, skriver exekutive producenten Martin Nygren i en kommentar.

Carolas glädje efter regeringens besked

Artisten, som i våras hoppade av TV4:s ”Let's dance” på grund av utmattningssyndrom har på senare tid annars märkts som en röst i debatten om lättade restriktioner inom underhållningsbranschen. Bland annat reagerade hon på att Bokmässan i Göteborg fick ta emot 2 000 besökare samtidigt som nöjesbranschen då ännu var omfattade av hårdare restriktioner.

När nyheten om borttagna restriktioner från den 29 september kom var det en betydligt gladare Carola som berättade om sin glädje.

”Och där kom fågelholken fram! Aaaahhh helt fantastiska nyheter - nästan ofattbart. ÄNTLIGEN!!”, skrev hon i ett inlägg på Instagram.

https://www.instagram.com/p/CT5RLfnMyaN/?utm_source=ig_web_copy_link
Här överraskar Carola kronprinsessan med födelsedagssång

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.