Carolas hemligheter med Hanna Hedlund

Carolas känslosamma hyllning till sin döda pappa
Carola med sin pappa Jan Häggkvist 2003. Han gick bort 2011.
Carola Häggkvist.
Carola och Hanna Hedlund har kommit varandra närmare.
Foto: Instagram
Carola med dottern Zoe.
Carola Häggkvist och Tobias Karlsson svänger sina lurviga i ”Let's dance”.

Det blev känslosamt när Carola Häggkvist hyllade sin pappa i veckans ”Let's dance”. 

Nu berättar hon om deras fina avsked, sin pappas önskan på begravningen men också att hon och Hanna Hedlund har kommit varandra närmare under tävlingen. 

– Lite hemlisar har vi ju. Det är mysigt. Det är kul nu med de man har fått lära känna lite grann nu, säger hon. 

Carola Häggkvist, 54, hyllade sin pappa under lördagens ”Let's dance” och det blev känslosamt. Jan Häggkvist drabbades av ett hjärtstillestånd 2004 och hans liv gick inte att rädda. Han blev 65 år. Föräldrarna betydde mycket för artisten – men pappan har en speciell plats i hennes liv. 

– Det klart att båda mina föräldrar var otroligt viktiga för mig men pappa stod i gapet när jag slog igenom och var den som slutade sitt jobb och fanns med 24/7 och ville skydda mig och stötta mig och vara vid min sida i och med att jag var 16 år och inte myndig, berättar Carola Häggkvist. 

– Han var en fantastiskt föräldrar, som skjutsade, som såg sina barn som lek. Han älskade barn och lekte med våra kompisar. Så när jag kom hem med kompisar så var han med och busade litegrann med oss och skulle hitta på grejer. 

Det är viktigt för Carola att hennes barn inte glömmer bort deras morfar Jan Häggkvist.
Foto: STEFAN SÖDERSTRÖM

Jan Häggkvist tyckte mycket om Elvis Presley, han spelade gitarr och lyssnade gärna på marschmusik. 

– Jag saknar honom, han lämnar efter sig ett enormt arv som jag än bättre vill förvalta till mina barn, säger Carola Häggkvist. 

Hon känner av sin pappa mycket i det hon gör och under sina konserter har hon pratat en hel del om honom. Men artisten vill också att hennes barn Amadeus Söögard, 23, och Zoe Häggkvist, 12, ska veta vem hennes pappa var. 

– Jag tror att det är väldigt viktigt. Ibland glömmer vi det för vi lever så mycket här och nu. Vi glömmer kanske att vid högtidsdagar berätta om våra anhöriga och släktingar som har gått vidare. Det tror jag är jätteviktigt, säger Carola Häggkvist och fortsätter: 

– Han gav så mycket när han levde och man måste se på de dagar man får. Det är inte bara dagarna som räknas utan hur man lever dagarna och där levde pappa väldigt rikt på många sätt, både generöst och delade med sig av busigheter och kunde också vara känslosam. 

Saknaden efter sin pappa är stor men minnena är också starka: Carola Häggkvist minns fortfarande hur hennes pappa doftade. 

– Det kan jag känna än i dag, jag känner hans kroppsdoft och glädje och trygghet. Vi fick ett bra avslut. Vi hade en jättefin begravning då jag sjöng. Pappa hade skrivit upp några sånger han ville att jag skulle sjunga. Det gjorde jag också. Det var ett fint farväl och mitt hopp är att vi kommer att ses i framtiden. 

Kan du känna av pappa och prata med honom ibland? 

– När vi går till graven och tänder ljus, pappa tog alltid med oss till farmor, och pappa hade som tradition att han pratade och sa ”hej”. Nu tror ju jag att han är där uppe och kroppen är begravd, samtidigt så blir det så fint med Amadeus och Zoey att snacka med graven. Men det är inte så att jag snackar med honom och bjuder in. Jag tänker att själen och det andliga, de som har gått vidare, de får vara där och ha det bra. Jag kände att han levde ett så pass rikt liv att nu är det viktigt att påminna sig om allt det härliga. 

Att kunna hylla sin pappa var alltså känslosamt för artisten – men hennes medverkan i ”Let's dance” är fylld av starka känslor åt alla håll. Dessutom har hon och de andra tävlande kommit varandra närmre. I veckan delade Carola Häggkvist med sig av en bild tillsammans med Hanna Hedlund, 46. De står nära varandra och ler. 

Hanna Hedlund och Carola Häggkvist har börjat lära känna varandra.
Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / KARIN TÖRNBLOM TT NYHETSBYRÅN

”Vi snackar hemlisar”, skriver Carola Häggkvist till bilden. 

Är det så att du och Hanna Hedlund har hemligheter ihop? 

– Så är det. 

Vad det exakt är för hemligheter de har ihop vill Carola Häggkvist dock behålla för sig själv. 

– Jag kommer inte ihåg exakt vad vi pratade om just där men lite hemlisar har vi ju. Det är mysigt. Det är kul nu med de man har fått lära känna lite grann nu.◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.