Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Carolas känslokamp bakom kulisserna: ”Betungande”

Carolas känslokamp bakom kulisserna
Carola Häggkvist och Tobias Karlsson har fått höga poäng i tävlingen.
Foto: TV4
Carola Häggkvist berättar att hon är känslig för vårens väderomsvängningar.
Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / KARIN TÖRNBLOM TT NYHETSBYRÅN
Carola Häggkvist och Tobias Karlsson.
Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / KARIN TÖRNBLOM TT NYHETSBYRÅN
Carola Häggkvist har kommit i sin favoritklänning.
Foto: Instagram

Hon har hyllats i ”Let's Dance” men den senaste veckan har varit omtumlande för Carola. 

Artisten har stukat tummen och smällt i ryggen och känslorna har spritt i kroppen. 

– Jag är känslig i vårtider kan jag känna, på ett lite betungande sätt, säger hon. 

Carola Häggkvist, 54, är en av de tävlande i årets säsong av ”Let's dance” och hon har hyllats av juryn, men bakom kulisserna kämpar hon med känslor och smärtor. 

Artisten slog tidigt upp en gammal korsbandsskada som hon fått rehabilitering för och har också överbelastat sina bakre lårmuskler.

– Mitt knä är tejpat och jag har olika skydd på, men det funkar bra. Det är inget att hänga läpp för. Jag vred om knät under en aktivitet i ”Så mycket bättre” med Ola Salo. Korsbandet åkte och jag har valt att inte operera det, har Carola tidigare berättat. 

”Var lite känslosam”

Inför den tredje deltävlingen av ”Let's Dance” känner hon sig dock starkare än vad hon gjorde i starten. 

– Lite olika krampor har gett med sig, säger artisten och fortsätter: 

– Det går bättre men jag har fortfarande skydd och tejp. Min tumme har fått sig en stukning för att jag skulle göra ett steg på en matta förra lördagen och då tror jag att jag smällde i ryggen lite också. 

För smärtorna tar hon Alvedon och Ipren och liniment för ryggen. 

Den senaste tiden har också varit tufft rent känslomässigt för Carola Häggkvist. 

– Jag känner mer att det är en release, jag var lite känslosam förra veckan. Jag tror att jag är lite väderkänslig när det slår så in i bängen. Jag är känslig i vårtider kan jag känna, på ett lite betungande sätt och jag vet att pappa hade lite så. Jag vet inte varför. Nu när det är sol, nu känns det bättre. 

Vill du berätta vad det är som känns betungande? 

– Nu gör det ju inte det längre.  Men jag tror att det är fler med mig som kan känna att det är underbart när våren kommer men att man kan vara vårkänslig. Jag vill inte gå mycket längre än det men det har väl med massor med saker att göra, hur hela naturen spritter upp. Ena dagen så snöar det och andra inte. Man känner av det på något sätt. 

Oväntade hälsoändringen

Förutom att känslorna har vänt till det positiva så har Carola Häggkvist också kunnat ta på sig sin favoritklänning från Karen Millen för första gången på länge. Hur det har gått till vet hon dock inte riktigt. 

– Jag vet inte, för vågen säger nästan detsamma helt märkligt nog. Det är mer att det har omfördelats lite eller så har jag fått mer muskler som väger lite då, säger Carola Häggkvist och fortsätter: 

– Det känns skönt, det finns hopp för badsäsongen. Det var en del av mitt mål att åka på en hälsoresa. 

Veckans ”Let's dance”-tävling har för första gången Disney-tema och Carola Häggkvist och Tobias Karlsson kommer att gestalta ”Skönheten och odjuret”. Det kommer att bli känslosamt. 

– Vi försöker gestalta hela kärlekshistorien om förtroende, se igenom det yttre, uppskatta mod och värdighet och överlåtelse och att våga älska, säger artisten. 

https://www.instagram.com/p/CNZZMhLh-d6/?utm_source=ig_web_copy_link
Tony Irvings krav på Carola efter kritiken

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.