Carolas kamp för att rädda kärleken

För över ett år sedan gick Carola Häggkvist och Jimmy Källqvists kärleksförhållande i kras.
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Carola Häggkvist.
Foto: Stella Pictures

För över ett år sedan gick Carola Häggkvist och Jimmy Källqvists kärleksförhållande i kras – i dag har de en fin vänskap. 

Nu berättar stjärnan om att de försökte rädda kärleken men också att hon är medveten om att deras relation kan ta en svår vändning. 

– För vissa som gör slut kan det bli alldeles för svårt och hjärtskärande. Det kommer väl att bli lite tufft och svårare när någon av oss träffar någon ny, säger hon till Expressen. 

Det var i november som det kom fram – Carola Häggkvist, 53, och Jimmy Källqvist, 49, hade lagt sin relation på is och brutit upp efter fem år tillsammans. 

– Vi har en varm vänskapsrelation, sa Carola då. 

Stjärnan berättade sen att hon och Jimmy Källqvist inte hade varit ett par på många månader innan dess. 

”J & jag har inte varit ett par sedan i början av det här året-19. Så för oss är det lite ’old news’ när det nu kommer ut att vi bara är vänner!”, skrev på hon på Instagram. 

Sedan dess har vi kunnat följa ”Fångad av en stormvind”-stjärnan på sociala medier när hon uppdaterat om att hon och Jimmy Källqvist fortfarande har en bra relation. Nyåret 2019/2020 firade de fortfarande tillsammans i deras gemensamma hus i Sydafrika. 

Carola berättar hur hon försökte rädda kärleken

”Det funkar fint och vi har aldrig haft något mer gemensamt än just huset i Sydafrika. Inte bott tillsammans hemma eller varit förlovade eller gifta”, skrev hon på Instagram. 

Nu har det alltså gått över ett år sedan paret gjorde slut och nu berättar Carola Häggkvist att de försökte rädda sin kärlek – med terapi. 

– Jag och Jimpa (Jimmy Källqvist reds. anm) gick tre gånger, men vi kom ut därifrån och bara ”hallå”, säger Carola Häggkvist i ”Lyssnarhjälpen: Music sessions”

Stjärnan tycker inte att terapi är så nödvändigt. 

– Jag vet att många tycker det är bra, men jag tycker att man sitter på många svar själv. Det är så dyrt också. 

I dag finns Jimmy Källqvist fortfarande kvar i Carola Häggkvists liv. De bor fortfarande i närheten av varandra i Steninge Slottsby och de ses ofta, både i professionella och privata sammanhang.

– Jag och Jimmy har jättebra kontakt, vi hörs i princip varje dag och Zoe säger hej till honom på telefonen. Han jobbar på sitt hus här alldeles i närheten, han kommer över och tar en kaffe och vi snackar och pratar, säger stjärnan till Expressen.

Plötsliga mötet med exet

Faktum är att Carola nyligen delade med sig av ett plötsligt möte med sitt ex. På Instagram la hon upp en video från mataffären på Jimmy Källqvist. 

”Mötte ett välbekant ansikte”, skriver stjärnan till videon. 

Så hur är det då möjligt att Carola Häggkvist och hennes ex fortfarande kan ha en så fin relation efter uppbrottet? 

– Vi hade en vänskap innan vi blev ett par, det hjälper till. Vi var kolleger innan, så vi kände varandra och vi vet att vi kommer att mötas. Zoe hade också mycket tid med honom. Det finns ingen anledning att inte fortsätta relationen, men vi är inte längre romantiska med varandra, säger hon till Expressen.

Däremot är hon medveten att allting kan ta en mycket svårare vändning om någon av dem träffar en ny partner. 

– För vissa som gör slut kan det bli alldeles för svårt och hjärtskärande. Det kommer väl att bli lite tufft och svårare när någon av oss träffar någon ny, vilket jag inte har gjort. Jag har inte försökt heller, säger hon. 

I dag lever Carola som singel men har inte släppt drömmen om att leva tillsammans med någon. 

– Ja. Jag tycker det är en fiffig idé. Inte minst för barnen, det är skönare för dem att känna att det finns två. 

Släppte ny låt i påsk

Stjärnan släppte under påsken den nya låten ”Vem av oss förstod”, skapad tillsammans med norske producenten Erik Hillestad.

Det är den första låten som släpps från det musikaliska projekt som duon har arbetat fram under tio år.

– Man kan lyssna på de här låtarna hela året, men de fungerar att sjunga under påskmässa eller lyssna på medan man målar påskäggen. Det är lite poppigare visa, som leder oss från skärtorsdagen till Kristi himmelsfärd. Jag önskar att musiken får folk att känna lugn, frid – som en varm filt av kärlek som läggs på hjärtat, säger hon till Expressen. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.