Carolas hemliga succé – med Charlotte Perrelli

Expressen var på plats under inspelningen av ”Carolas advent”.
Charlotte Perrelli och Carola mellan tagningarna.
Foto: SVEN LINDWALL
En av Carolas gäster är Anders Bagge. Han är inte helt bekväm med att stå på scen – men gör det ändå.
Foto: SVEN LINDWALL
Carola i röd klänning under inspelningen.
Foto: SVEN LINDWALL
Charlotte Perrelli och Carola kramas på scen.
Foto: SVEN LINDWALL

Carola Häggkvist sparar inte på krutet i sin nya tv-satsning ”Carolas advent”.

Programmet gästas av bland andra Charlotte Perrelli och Sanna Nielsen – inspelningarna var dock nära att ta ände med förskräckelse när en snöflinga av plast fastnade i huvudpersonens hals.

– Jag har den faktiskt fortfarande här. Det är inte toppen, säger Carola.

Carola Häggkvist, 53, har varit en av Sveriges största artister i mer än 35 år. Trots det har hon aldrig haft en egen tv-serie – men nu är det dags.

Den 1 december är det premiär i TV3 och Viaplay för ”Carolas advent”, en serie i fyra delar där Carola laddar upp inför julen med en rad kända vänner.

– Idén kommer från mig, med just fyra advent. Hur vi laddar upp med musiken, med kärleken och tankar. Det är det som jag vill bjuda på, säger Carola Häggkvist. 

Expressen var med under inspelningarna då två av programmens musikaliska inslag spelades in i Steninge slotts lada, norr om Stockholm. I varje avsnitt av ”Carolas advent” kommer två gäster att medverka med allt från pyssel och matlagning till sång och det är tunga namn – Charlotte Perrelli, 45, Sanna Nielsen, 34, Andreas Johnson, 49, och Anders Bagge, 51, är fyra av seriens totalt åtta gäster.

Övriga fyra är än så länge hemliga.

– Förra året spelade vi in hela julkonserten här i ladan i Steninge. Vart går man efter det? Då tänkte jag själv ”varför tänder vi det första ljuset, vad händer då” – vet vi det eller är det bara skinka och levande ljus för att det är mörkt här i Skandinavien? Nej, det är någonting mer och det vill samtala om, dela minnen och framtidshopp och så självklart musiken, säger Carola Häggkvist. 

– Att bjuda in svenska folket till att förbereda sig inför julen, det är det som har varit min tanke.

Sanna Nielsen och Carola.
Foto: SVEN LINDWALL

Sanna Nielsen: ”Jag njöt”

För gästerna har det varit en självklarhet att ställa upp. 

– Det är ju en dröm som går i uppfyllelse så klart, att få stå på scenen med Carola och sjunga och få leverera den här fantastiska musiken. Jag njöt, säger Sanna Nielsen efter att hon spelat in sin duett.

– Hon är så bjussig. Det här är hennes program men hon är väldigt mån om att vi andra gäster också ska känna oss välkomna.

Charlotte Perrelli berättar att hon och Carola ofta brukar sjunga tillsammans hemma vid flygeln. Men att de båda Eurovision-vinnarna uppträder tillsammans inför publik är sällsynt.

– Det här är nog första gången det görs på det här sättet, fullt ut. Vi kompletterar varandra bra sångmässigt, det funkar jättebra och vi har haft superkul. Carola är otroligt duktig och har en skön känsla för musikens flöde, säger Charlotte Perrelli. 

Den enda som tvekade inför att ställa upp i ”Carolas advent” var Anders Bagge.

– Jag har känt Carola sedan jag var 20 och jag älskar jul. Men det är en väldig rädsla för mig, jag gillar inte att stå på scenen, jag är ju livrädd. Men jag tackade nej till att sjunga duett med Céline Dion i Globen en gång och det ångrar jag ganska rejält, så nu tar jag den här chansen, säger han.

Carola och Anders Bagge under inspelningen.
Foto: SVEN LINDWALL

Repetitionen hade kunnat sluta illa

Inspelningarna i den kylslagna ladan flöt på enligt plan och artisterna skojade med varandra, kramades och njöt av att sjunga tillsammans. Men några timmar tidigare, under dagens genrep, höll det på att gå illa – när Carola råkade få i sig en snöflinga av plast när hon repeterade sin duett med Anders Bagge men kunde lyckligtvis ändå sjunga.

– Jag har den faktiskt fortfarande här. Det är inte toppen. Jag gick ner och busade för man blev ju busig på genrepet också, så fick jag i mig en snöflinga helt enkelt. Men det gick bra, säger Carola Häggkvist. 

Sänds på adventssöndagarna

”Carolas advent” är Carola Häggkvists första egna tv-program. I varje avsnitt gästas hon av två vänner och kolleger som hon pysslar, samtalar, lagar mat och, förstås, sjunger med.

I varje avsnitt sjunger Carola duett med var och en av de två gästerna och framför dessutom en sololåt.

Hälften av gästerna är nu avslöjade och det handlar om Charlotte Perrelli, Sanna Nielsen, Andreas Johnson och Anders Bagge.

Programmet får premiär i TV3 och Viaplay den första advent, 1 december, och sänds sedan varje adventssöndag fram till jul.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.