Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Carolas frigörelse från männen: ”Varit utsatt för maktmissbruk”

Carola Häggkvist är aktuell med sina sommarkonserter i Steninge Slottsby.
Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / KARIN TÖRNBLOM TT NYHETSBYRÅN
Nu berättar hon att hon genom ett kristet seminarium gjort dig fri från alla män som utövat makt över henne.
Foto: Karin Törnblom / Pressbild, sommarkonsert
Stjärnan slog igenom redan 1983 med ”Främling”.
Foto: TORBJÖRN ANDERSSON
”Jag fick ett genombrott. Det var en enorm kraft i det helt enkelt och jag blev fri”, berättar Carola Häggkvist.
Foto: ANDERS HOLMSTRÖM/TT / TT NYHETSBYRÅN

Carola Häggkvist blev Carola med hela svenska folket redan när hon var 16 år gammal – och framgången har kommit med ett pris. 

Nu berättar artisten att hon efter en tuff tid åkte till ett kristet seminarium där hon upplevde en total frigörelse. 

– En av bitarna för mig är att jag har varit utsatt för manipulation och maktmissbruk. Olika män som man har haft i sin närhet, oavsett om det gäller jobb eller privat – och jag blev fri där, säger hon. 

Carola Häggkvist, 53, slog igenom redan 1983 och sedan dess har hon levererat flera hitlåtar genom tiderna, nu är hon aktuell med sina exklusiva trädgårskonserter i Steninge Slottsby – bara ett stenkast från där hon bor. 

Men allting har inte alltid gått på som räls för artisten. 

I podcasten ”Helt ärligt med Sebastian Stakset” berättar Carola Häggkvist att hon efter en tuff tid åkte till ett kristet seminarium i England under en helg. I stället för terapi kunde man här få förbön. Carola Häggkvist ville skapa en bra grund till resten av sitt liv. 

– Det var en jättestark upplevelse, berättar hon i podcasten. 

– I stället för terapi och allt det här som säkert är helt okej så ville jag åka till ett ställe där man har ett litet team runtomkring sig som hjälper en att be igenom en del bitar i livet som man kanske inte själv vet att man behöver ta itu med. Saker från barndomen eller människor som har sagt något, eller egna bitar som man brottas med. 

Under de tre dagarna Carola Häggkvist var där träffade hon människor som bar på ett mörkt förflutet. 

– Andra vittnade om hur de hade varit utsatta för incest och massa fruktansvärda saker. Jag har tack och lov blivit bevarad från det och tänkte där ett tag att ”hjälp jag har inte de tunga puckarna att jobba med”. 

”Tårarna sprutade som Lille skutt”

När resan gick mot sitt slut hade Carola Häggkvist fortfarande inte fått befrielsen hon längtade efter – så hon knäböjde i sitt rum och ropade på Gud. 

– Då skedde det faktiskt. Det var två kvinnor och en man som var vid min sida hela helgen de här olika bönetiderna.

– Jag var med om en befrielse på slutet som är så stark.

Mannen som var med vid förbönen fick då en uppenbarelse om Carola Häggkvist – han såg att män hade utnyttjat makt över henne. 

– Han kände inte till mig som artisten Carola. Han fick det väldigt starkt till sig på ett andligt sätt och nästan såg det här och ställde sig i gapet för alla män som har utnyttjat mig, makt och manipulationsmässigt. Han sa: ”Jag bryter här i Jesu namn och jag ber om förlåtelse i Jesu namn”. 

Carola Häggkvist berättar att hon satt ner men när det här hände bröt hon ihop och hennes ryggrad sjönk ihop.  

– Jag sjönk ihop och fick befrielse, tårarna sprutade som lille skutt och jag blev fri, fri från mäns olika maktmissbruk över mig som en talangfull tjej. 

”Varit utsatt för manipulation och maktmissbruk”

”Främling”-stjärnan säger att hon nu äntligen kunde sätta stopp för de män som som velat utnyttja hennes talang när hon var mellan 16-20 år. De som inte hörde henne, som inte såg henne, förklarar Carola Häggkvist. 

Ett tag var det så illa att hon kände att hon inte orkade mer. Hon satt på ett hotellrum och hennes pappa kom över och Carola Häggkvist bestämde sig för att vänta lite till. 

Mannen på seminariet hjälpte henne med de här känslorna. 

– Han liksom bröt det där och det var jätteviktigt för mig, för när jag kom därifrån så började jag göra upp, jag förlät de där männen, det är ganska många faktiskt, då pratar jag inte sexuellt utan manipulerande, maktmissbruk, förtydligar hon och fortsätter:  

– Då kunde jag säga vet du vad: ”Jag tror inte att vi ska jobba, i alla fall inte på samma sätt, jag vill kunna ta ansvar och kontroll över mitt liv och jag begär att du lyssnar på mig”, och där någonstans började jag få mitt liv tillbaka. 

När Expressen når Carola Häggkvist berättar hon att seminariet gav henne kraften att förändra sitt liv. 

 – En av bitarna för mig är att jag har varit utsatt för manipulation och maktmissbruk. Olika män som man har haft i sin närhet, oavsett om det gäller jobb eller privat – och jag blev fri där, kom hem och kände att jag behövde möblera om lite i uppställningarna. 

– Jag fick ett genombrott. Det var en enorm kraft i det helt enkelt och jag blev fri.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.