Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Carolas förändring – sanningen efter brytningen med Runar

Carola Häggkvist valde att förändra sitt liv efter skilsmässan från Runar Sögaard. Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Carola och pojkvännen Jimmy Käll Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Foto: LARS NYBERG

Carola Häggkvist och Runar Sögaard gick skilda vägar efter ett omskrivet förhållande. 

Nu berättar artisten om sin förändring och vägen tillbaka efter den svåra skilsmässan. 

– Efter Runars och min separation bestämde jag mig för att lägga en ny grund för mig själv och min framtid, säger hon till Aftonbladet Söndag. 

2017 återförenades Carola Häggkvist, 52, och exmaken Runar Sögaard, 51, som vänner – för sonens skull. Det var under Amadeus Häggkvists, 20, student. 

Paret lämnade år 2000 in en skilsmässoansökan efter tio år tillsammans. Relationen var fylld av uppmärksammade händelser.

2009 talade Runar Sögaard ut om den svåra skilsmässan för första gången. 

– Skilsmässa var ett ord som inte fanns i min värld. Sen hände saker och ting som gjorde att jag inte hade något val, sa han i "Berg flyttar in". 

Enligt honom ville han inte skilja sig, utan det var Carolas beslut. Från början var det tänkt att de skulle ta en paus i förhållandet – men Carola dök upp i direktsändning i "Melodifestivalen" med texten "ledig" som blinkade på tröjan. 

– Det var en splittrad känsla. Å ena sidan ville jag inte skilja mig, å andra sidan kände jag att det här är kört. Hon var väldigt tydlig. Bara några veckor var det liksom att hon var ledig, den där skylten kom ganska direkt, fortsatte han att berätta i programmet. 

I samband med att Carola Häggkvist var med i TV4-programmet "Så mycket bättre" 2014 ville Carola Häggkvist inte nämna sin exmake vid namn.

– Det känns bättre att säga min sons pappa, det gör det. För mig känns det bättre, sa Carola Häggkvist då.

 

 

Carolas beslut efter separationen från Runar

Hon berättade också om den obefintliga relationen med Runar Sögaard:

– Vi hörs inte så mycket. Amadeus har blivit så pass stor, det känns skönt att kunna ta saker direkt med vad sonen vill. Han har så pass mycket självkänsla och trygghet i sitt liv att han klarar att stå upp för sig själv. Både inför mig och för sin pappa.

Nu berättar "Främling"-artisten om hur hon efter separationen med exmaken har velat förändra sitt liv.  

– Efter Runars och min separation bestämde jag mig för att lägga en ny grund för mig själv och min framtid. Jag försökte rensa upp och förlåta. Och sedan dess har jag jobbat på ett nytt sätt, men öppnare ögon, säger hon till Aftonbladet Söndag. 

I dag lever hon med musikern Jimmy Källqvist. De har varit tillsammans i fyra år och har i dag inga planer på att flytta ihop. 

– När man väl flyttar under samma tak vill jag att man har kommit till en annan nivå, då man är beredd att förlova och gifta sig, och dit har vi inte kommit än, säger Carola Häggkvist.