Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Carola i flygdrama efter Måns bröllop – plan tvingades ner

Carolas och fler andra artisters plan tvingades ner.
Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: OLLE SPORRONG
Foto: OLLE SPORRONG

Carola, Sarah Dawn Finer, Oscar Zia och komikern Per Andersson har fått en dramatisk hemfärd från Måns Zelmerlöws bröllop i Kroatien.

Efter försenad avgång fick planet oväntat landa i Berlin på grund av ett sjukdomsfall ombord under fredagskvällen.

Flera av dem sitter fortfarande fast i Köpenhamn efter att ha missat sina anslutningsflyg.

– Det var lite omtumlande, vi tänkte först att det var någon som var bakfull från festen men så var det inte, säger Per Andersson.

Flera av Måns Zelmerlöws kändisgäster har fått en lång hemresa efter hans bröllop i Kroatien – som nu är inne på sin andra dag.

Carola, Sarah Dawn Finer, Oscar Zia och komikern Per Andersson var några av de kändisar på plats när Måns gifte sig med sin brittiska partner Ciara Janson på ön Vis utanför Split.

Paret hade kallat bröllopet ”årets största utlandsfest” på sina inbjudningskort, och flera gäster delade med sig av de fantastiska festligheterna, men eftermälet verkar inte ha varit lika lyckat för alla.

Efter en försenad avgång i Split på fredagskvällen tvingades planet landa i Berlin på grund av ett sjukdomsfall ombord, vilket i sin tur gjorde att många missade sina anslutningsflyg och fick spendera det som var kvar av natten i Köpenhamn.

– Vi är på väg till Stockholm, väskorna vet vi inte om vi får ut än, säger Per Andersson till Expressen strax efter halv åtta på lördagsmorgonen.

Oväntad mellanlandning

Carola delade med sig av hemresan på sociala medier, och berättade att planet från Split i Kroatien till Kastrup i Köpenhamn hade blivit försenat.

När planet väl kom upp i luften väntade ytterligare problem, och de tvingades till en oplanerad mellanlandning i Berlin i Tyskland.

På sin Instagram har Carola lagt upp en video när några av hennes medresenärer spexar för att få tiden att gå efter den oväntade landningen.

”När flighten hem från Split är försenad och jag har sovit 3 timmar och gått å lagt mig på stolsätena där jag kan ladda mobilen.. Det är Då som det här underbara festgänget med Oscar Zia och Per Andersson i spetsen tillsammans med Sarah Dawn Finer, drar igång en sång och gör det bästa av situationen och den långa väntan,” skriver Carola.

https://www.instagram.com/p/B2FZxmZDMYD/

”Just nu var vi tvungna att gå ner oplanerat i Berlin i en nödlandning med god utgång men nu har vi definitivt missat alla connecting flights till både Sthlm och Trondheim dit jag var på väg ikväll. Men jag hinner med konserten imorgon ändå. Får ev hoppa över soundcheck troligen. 

”Det är spännande att leva. Allt blir inte alltid som man tänkt sig. Då får vi se till att göra det bästa av det. Och tacksam är jag som får åka med detta gäng!!”

Landade i Berlin på grund av sjukdomsfall

SAS bekräftar under lördagsmorgonen att planet tvingats gå ner i Tyskland.

– Vi kan bekräfta att en flight från Split till Kastrup landade i Berlin på grund av en sjuk passagerare, säger presstalesperson Troels Karlskov.

– De kunde sedan fortsätta och landade sedan runt midnatt.

Tyvärr tog dramatiken inte slut där för passagerarna, berättar Per Andersson.

Fast i Köpenhamn över natten

– Vi tänkte först att det var någon som var bakfull från festen men så var det inte, säger komikern om mellanlandningen i Berlin.

– Vi var nog där drygt en timme, och då var planet redan två timmar försenat på grund av väskstrejk i Danmark. 

Per Andersson uppskattar att ”drygt sju-åtta personer” missade anslutningsflyg från Kastrup på grund av förseningen, och skulle sedan ta in på hotell.

Komikern Per Andersson berättar om dramat på planet, och flygresan hem till Stockholm som under lördagsmorgonen ännu inte var över.

– Det var kö efter kö efter kö och det tog aldrig slut. Och så blev det fel hotell först, och när vi skrev in adressen i GPS:en så ledde den till en kyrkogård. 

Inte. förrän sent på natten kom kändisgänget äntligen till rätt hotell, så det blev inte mer än två timmars sömn innan det var dags att checka in till flyget hem, säger Per Andersson.

– Vi är på väg till Stockholm, väskorna vet vi inte om vi får ut än, säger han under lördagsmorgonen.

Objuden men välkommen gäst

Per Andersson avslöjar också att han ”sneakade sig in” på Måns bröllop i Kroatien.

– Det var ett fantastiskt bröllop naturligtvis.

– Jag är gammal kompis till Måns, så jag överraskade honom med att följa med som Oscar Zias ”plus en”. 

– Men han skrattade som fan, det var ett fantastiskt vackert bröllop. Jag lipade som en dusch. 

Expressen har sökt Carola Häggkvist. 

Vi listar fyra saker du kan få ersättning för när du reser med flyg.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.