Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Carolas flört med läraren i skolan: ”Kommer du ihåg?”

Carola Häggkvist.
Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / KARIN TÖRNBLOM TT NYHETSBYRÅN

Carola Häggkvist är en av Sveriges största artister.

Men någon toppenelev i skolan var hon inte. Snarare tvärtom, erkänner artisten i ”Klassfesten”. 

– Jag kämpade med skolan måste jag säga, säger hon. 

Carola Häggkvist har haft en strålande karriär och har det än i dag. Men att plugga verkar inte ha varit hennes grej. I ”Klassfesten” på TV4 erkänner hon att hon hade det svårt i skolan och att hon inte fick så bra betyg. 

– Jag var ingen toppenelev. Jag kämpade med skolan måste jag säga, säger hon i programmet. 

Men då avbryter en klasskamrat i publiken henne. Han säger att det var ett ämne som hon lyckades få bra betyg i – trots att hon var mindre bra på det. Klasskompisen menar på att hon flörtade till sig betyget, som slutligen blev en fyra. Carola brister då ut i skratt och avvisar påståendet. 

– Jag kan berätta det att det var en hel del skojflörtande med vår mattelärare, kommer du ihåg det? 

– Det blev en fyra i matte, konstaterar programledaren Renée Nyberg. 

Artistens uppväxt

I programmet berättar även artisten hur hon berättade för sin familj att hon blivit religiös, då hennes föräldrar inte var kristna. 

– Vi hade alltid en skön tanke om att när någon gått bort så ses man igen, i himlen. Det fick jag med mig men vi gick inte i kyrkan. Men sen i skolan kom det in några som förklarade den kristna tron för mig. Då brann det inom mig. När de sjöng var det på riktigt för mig, säger hon i programmet.

Hon förklarar vidare att hon upptäckte kristendomen på ett speciellt sätt under ett läger som barn. När hon kom hem från lägret kände hon att hon ville leva efter den kristna tron, vilket hennes mamma svarade på med en skämtsam kommentar.

– Sen åkte jag i väg på ett läger, där jag hade stark upplevelse med Gud och Jesus. 

– Då sa jag det när jag kom hem och då sa mamma ”okej ska du börja städa rummet nu då och bli en duktig tjej”, säger Häggkvist i programmet. 

Se Carola och Idol-deltagarens duett 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.