Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Carolas flera slagsmål genom åren: ”Förtvivlad”

Carola Häggkvist.
Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / KARIN TÖRNBLOM TT NYHETSBYRÅN
Carola Häggkvist.
Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES
Carola Häggkvist.
Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES

De som genom åren antagit att Carola Häggkvist inte gör motstånd när hon blir orättvist behandlad – de har snabbt blivit ordentligt motbevisade.

I podcasten ”Helt ärligt” med Sebastian Stakset berättar den folkkära artisten om flera gånger hon hamnat i slagsmål, och varför hon vägrade släppa sin mobil när hon blev rånad, trots risk för sitt liv.

– Don't mess with me. Jag är kort, men initiativrik, säger Carola i podcasten.

Som kristen är Carola Häggkvist noggrann med att behandla andra som hon själv vill bli behandlad – men samtidigt har artisten svårt att sitta tyst om hon upptäcker orättvisa eller fult spel.

I Sebastian Staksets podcast ”Helt ärligt” berättar den folkkära artisten att hon hade slagits mer om hon inte hade haft hjälp av den heliga anden.

Samtidigt har Carola inte kunnat hålla sig undan slagsmål under sin långa karriär. När artisten under sin stora turné 1983 hade problem med ljudet på den tredje konserten på raken, valde hon att läxa upp ljudteknikern.

– Då gjorde jag ett tecken till honom, kom vi går ut, och så drog jag upp honom mot väggen: ”Sätt på monitorn!”. Och han sa: ”Jag har ju gjort det”, och började gå emot. Så vi började slåss kan man säga. Jag var så förtvivlad liksom, det var inte första gången med ljudet, säger Carola i ”Helt ärligt”, och konstaterar att de efter den konserten bytte ljudtekniker.

”Jag drog efter honom med bilen”

Artisten står heller inte ut med att bli utsatt för sexuella trakasserier, och berättar i podcasten om hur hon slog tillbaka när en man tog henne på rumpan.

– Sen var det någon som nöp mig i häcken uppe i Åre, då åkte knytnäven fram. Fast då råkade jag slå någon annan. Det var liksom mörkt. Men snubbar som gör så... Nu vet jag inte om Jesus hade gjort det, han hade nog bara vänt sig om, konstaterar den kristna artisten.

Artistens rättspatos och envishet har också försatt henne i rent livsfarliga situationer – som när hon vägrade lämna ifrån sig sin mobil under ett rån i Sydafrika, för att hon var så nöjd med sina nytagna mobilbilder.

– Han ville inte vara elak eller slå mig, men han trodde att jag bara skulle lämna mobilen – och det ska man. Han blev lite förvånad, så han började försöka få loss den och drog i mitt hår, och slet mig runtomkring. Jag gjorde motstånd, och hade tagit så bra bilder – det var ju min mobil, kom inte och ta den, säger Carola i ”Helt ärligt”.

Inte ens när han hotade henne till livet så gav hon med sig – och när mannen lyckades ta hennes mobil vägrade hon ändå ge sig.

– Jag drog efter honom med bilen. Don't mess with me. Jag är kort, men initiativrik.

Expressen har sökt Carola för en kommentar.

Carolas ord till Sanna Nielsen 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.