Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Carolas viktbeslut – lägger om livet efter insikten

Carola om att ha en relation med en kvinna
Carola berättar hur hon vill ändra sitt liv när det nya året börjar.
Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES
”Jag tänker att det är mitt nyårslöfte – att ta hjälp av en PT eller köra Viktväktarna eller något sådant”, säger hon.
Foto: SVEN LINDWALL
Carola berättade nyligen för Expressen att hon och pojkvännen Jimmy Källqvist, 49, brutit upp. De träffades för fem år sedan, men har nu valt att pausa sitt förhållande.
Foto: EERO HANNUKAINEN / IBL
Carola i sin show ”Jul med Carola” i Steninge slottslada.
Foto: SVEN LINDWALL

Allt jobb med nya tv-programmet ”Carolas advent” har medfört att Carola Häggkvist, 53, ibland slarvat med kosten.

Nu är hon fast besluten att lägga om sitt liv.

– Jag tänker att det är mitt nyårslöfte – att ta hjälp av en PT eller köra Viktväktarna eller något sådant, säger hon.

I ”Carolas advent”, som sänds i TV3 och på Viaplay, möter Carola Häggkvist, 53, kända artister genom musik och samtal i hemmet på Steninge slott.

– Det roligaste med att göra ”Carolas advent” har varit förväntan i luften, att vara värdinna och samtidigt få lyfta mina gäster, berättar hon.

Höstens inspelningar har inneburit långa arbetsdagar.

– Under produktionsperioden har jag har gått upp tidigt och i princip ätit på stående fot, kanske inte alltid det nyttigaste men då har jag hunnit göra mer, sådant som att göra en till rosett på ett kort som en artist ska ha. Jag tycker om att jobba hårt när jag väl jobbar, säger Carola.

Nu har sångerskan hittat en ny strategi för att behålla en hälsosam livsstil.

– Jag är livsnjutare med allt vad det innebär, men jag har kommit dit i livet när jag tänker att jag måste göra avkall. För mig är det en bra grej att hitta nyttiga och roliga belöningssystem att använda när jag har jobbat hårt. Till exempel kan jag belöna mig med en massage eller skaldjur som jag älskar.

”Kan skåla i mer än alkohol”

Hon fortsätter:

– I går åt jag en hummer i stället för att ta ett eller två glas vin, för man lägger på sig med vin.

Sångerskan förespråkar balans snarare än strikta regler.

– På julen tycker jag att man ska unna sig, så klart med måtta och balans. Jag älskar det mesta på julbordet – sillen, varm rödkål, knäckebröd med skinka och senap. Knäcken är underbar, och jag glömmer inte mammas janssons frestelse! Jag tycker att man ska få äta, sedan tar man en promenad. Man kan också dricka alkoholfria alternativ, man kan skåla i mer än alkohol.

Berättar om relationen med Jimmy 

Carola berättade nyligen för Expressen att hon och pojkvännen Jimmy Källqvist, 49, brutit upp. De träffades för fem år sedan, men har nu valt att pausa sitt förhållande.

– Kärleken finns där, men den ligger på is. Det är typ på paus. Det är varken fram eller tillbaka, det har varit så ett tag, vi får se var vi landar. Vi jobbar mycket tillsammans, och Zoe träffar Jimmy, han är jättegullig mot henne. Vi tycker om varandra men jag vet inte hur det kommer att bli. Vi har en varm vänskapsrelation, säger hon.

Trots höstens hektiska arbetstempo, både med ”Carolas jul” och julkonserter ute på Steninge slott, prioriterar Carola andligheten i sitt liv.

– Jag går till kyrkan varje söndag och jag kommer därifrån påfylld och starkare, säger hon.

CAROLA HÄGGKVIST

Ålder: 53.

Gör: Sångerska.

Bor: Hyr ett hus i Steninge slottsby i Märsta.

Familj: Sonen Amadeus, 21, och dottern Zoe, 10.

Aktuell: Med egna programmet ”Carolas advent”, TV3/Viaplay. Julkonserter i Steninge slottslada, sista konserten hålls 15 december. Medverkar även i ”Så mycket bättre”, TV4. 

Här överraskar Carola alla i tunnelbanan

Här kör Carola

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.